Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 12.09.2014.
19:50 >> 22:01h
Beta, Srna A

Nepobedivi Putin: Nove sankcije donose više dobrog nego lošeg. Sledi odgovor

Predsednik Vladimir Putin ocenio je da nove sankcije uvedene Rusiji nemaju mnogo efekta.

Sankcije kao spoljašnji politički instrument, malo su efikasne i nikada nisu donele očekivane rezultate: Putin
 

Posle samita Šangajske organizacije za saradnju, Putin je u Dušanbeu najjače kritike uputio američkom predsedniku Baraku Obami, koga je optužio da koristi situaciju u Ukrajini da bi ojačao NATO u svoju korist.

"Sankcije kao spoljašnji politički instrument, malo su efikasne i nikada nisu donele očekivane rezultate", rekao je Putin, nekoliko sati pošto su stupile na snagu sankcije koje je EU uvela Rusiji i pošto su SAD najavile nove mere protiv Moskve.

Putin je ocenio da nove sankcije Rusiji donose "više pozitivnog, nego negativnog" .

Ovo su nove sankcije za Rusiju!

"Ako šefovi preduzeća manje idu u inostranstvo i ako se više bave aktuelnim problemima, to je onda još bolje", rekao je Putin i istakao da je Ukrajina talac "stranih interesa" i dodao da je kriza u toj zemlji iskorišćena za jačanje NATO.

Govoreći o ruskim uzvratnim sankcijama - zabrani uvoza hrane iz zemalja Zapada, Putin je priznao da one imaju negativnih efekata, ali "minimalnih". Ocenio je da te sankcije stimulišu rusku poljoprivredu.

Evo zbog čega Rusi cene Putina, a šta mu zameraju

Sledi odgovor Moskve

Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da će brzo odgovoriti merama odmazde na najnovije američke sankcije koje su još jedan "neprijateljski korak".


"Naravno da će brzo uslediti mere odmazde", navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje da američko uvođenje novih "antiruskih sankcije Moskva vidi kao još jedan neprijateljski korak u skladu sa konfrontacijskim kursom američke administracije".

POVEZANE VESTI

Petak 12.09.2014. 21:38
Znas sta mi je NAJCUDNIJE sad u zadnje vreme, sve ove lepe vesti kako Putin K A R A ove sipanze??? Nema nam Amerike i Nato smrada da kenjaju, o njihovoj moci i ravnopravnosti... :)
Petak 12.09.2014. 23:04
једноставно човек је ЦАР
Subota 13.09.2014. 03:20
Putine uvedi im sankcije na sve i lepo reci od sutra sve ovo stupa na snagu,a da vide kako nisi lopov i sve prisvajaš sebi izađi im u susret i lepo reci : nakon toga sledi zavrtanje gasa i nafte,jer se mi brinemo za EU da nebi slučajno došlo do povećanog zagađenja u vašoj državi.Mislim da je to sjajan poklon.Samo vi slušajte SAD i daleko će te dogurati...Što ponekad volim Ameriku..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online