Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Četvrtak 18.09.2014.
10:45
Beta A

"Rusija je pogrešila u Ukrajini"

Predsednik Poljske Bronjislav Komorovski ocenio je danas povodom sukoba u Ukrajini da je Rusija počinila strahovitu grešku i s aspekta svojih interesa kada je iskopala rov pun krvi, a da je NATO takođe pogrešio kada je ignorisao povećanje vojnih izadataka Rusije poslednjih osam godina.

Rusija je iskopala rov napunjen krvlju: Bronjislav Komarovski

"Rusija je napravila strašnu grešku i u svetlu svojih interesa. Iskopala je rov napunjen krvlju, mržnjom i osećanjem nepravde. Danas nijedan Ukrajinac neće prihvatiti da bilo koji Rus može da mu priča o bratskom narodu", kazao je predsednik poljskom radiju TOK FM.

NATO je po mišljenju Komorovskog takođe napravio jednu prostu grešku - to što nije hteo da vidi da Rusija poslednjih osam godina povećava svoje izdatke za naoružavanje.

Komorovski je apelovao da se shvati da Poljska i Evropa ne bi trebalo da određuje Ukrajini kakve će granice prihvatiti ili koliko odlučna treba da bude u odbrani.

"Ne treba da se postavljamo između predsednika i premijera Ukrajine. Najvažnije je to da podržimo prozapadne ambicije Ukrajine preko razvoja malih i srednjih preduzeća, pomoći u modernizaciji ukrajinskog odbrambenog sistema, prenošenja naših iskustava udecentralizaciji i predlaganja delotvornih programa suzbijanja korupcije", kazao je Komorovski.

Poljski predsednik razgovarao je sinoć sa predsednikom Slovačke Andrejom Kiskom i obojica predsednika su se složila da sadašnje primirje treba iskoristiti da se Ukrajini pomogne da krene u ekonomske reforme.

"Razgovarali smo i o tome kako da pružimo ljudima u Ukrajini osećaj da ukoliko budu zainteresovani računamo sa njima u demokratskoj Evropi", kazao je Kiska nakon razgovora u Varšavi slovačkim novinarima.

Slovački predsednik istakao je da Ukrajinci moraju da dobiju mogućnost da sami odluče kuda će a ako se odluče za demokratsku Evropu treba im u tome pomoći. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.09.2014. 10:47
ма шта кажете католици,шта је требала Русија да уради,да препусти Руско-фонско становништво вашим наци-фалангама,демократији Кијевске хунте оличене у артиљериским ударима по насељеним пунктовима,оличене у забрани Руског језика,а то да неће више Руси и Украинци бити браћа то је добро,Украинци су показали своје лице кроз десни сектор,ајдар и те нацистичке покрете и батаљоне,са таквима само сотона може бити брат,
Četvrtak 18.09.2014. 11:25
Ovj covek ima problem sa stvarnoscu ! NATO je napravio niz krupnih gresaka kad izigrava svetskog policajca !!!
Četvrtak 18.09.2014. 10:48
Svaki dan novi poljak izadje iz klozeta i pokaze pravo lice LJUBOMORNO-BOLESNOG SKOTA sve zbog licne ambicije da se penje BRZE UZ BRISELSKE STEPENICA......Jer tamo iskljucivo primaju naciste i neljude KOJI MRZE RUSSE I PRAVOSLAVCVE............Al to nije mnogo bitno JER KO STO ZNATE" NAS I RUSSA 500 MILIONA TESKO NAORUZANI SA ATOMSKIM BOMBAMA"...............poljaci bili i ostali podguzne muve smrdljive!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online