Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 18.09.2014.
11:30
Beta A

Buzek: Sprečiti Rusiju da podigne "gasnu zavesu"

Predsednik Odbora za energije Evropskog parlamenta, bivši poljski premijer Ježi Buzek upozorio je da Evropska unija mora da se suprotstavi pokušajima da se preko izvoza ruskog gasa u Evropi između zapadne i istočne Evrope digne gasna zavesa.

EU mora d areaguje namonopolističko pšonašanje Gasproma: Ježi Buzek
 

"Izostanak reakcija EU na monopolističko ponašanje ruskog Gasproma značilo bi dozvolu da se podigne gasna zavesa između zapadne i srednje i istočne Evrope", kazao je Buzek poljskoj televiziji TVN24.

Nekadašnji predsednik Evropskog parlamenta koji sada u ovom saziv predvodi važan Odbor za energije komentarisao je postupak koji Evropska komisija vodi još od 2012. godine da li ruski Gaspromn zloupotrebljava svoj monopolistički položaj na tržištu gasa u delu EU a i ponovni zahtev Gasproma da dobija stoprocentno pravo na upravljanje gasovodom Opal koji je kopneni nastavak podmorskog gasovoda iz Rusije u Nemačku, Severni tok.

"Legislativa EU predviđa slobodno korišćenje prenosnih sistema za sve isporučioce i Gasprom ne može da dobije isključivo pravo na korišćenje Opala. Drugi bitan princip na zajedničkom tržištu je mogućnost reeksporta gasa i zahvaljujući tome Nemci mogu da prodajugas Poljacima a Slovaci da ga izvoze u Ukrajinu", kazao je Buzek.

Poljski evroposlanik izrazio je nadu da će se tim pitanjem ubrzano pozabaviti nova Evropska komisija.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.09.2014. 11:34
.ЕБЕ ВАС ТАЈ ГАС САМО ТАКО СМРДЉИВИ ЕВРОПЉАНИ,,ПА НИЈЕ РУС НАИВАН ДА ВАМ ДОЗВОЛИ РЕЕКСПОРТ ГАСА, ИЗ СЛОВАЧКЕ У УКРАЈИНУ,А ТО ИЗ НЕМАЧКЕ У ПОЉСКУ ВЕЋ МОЖЕ КАД СТЕ ГЛУПИ ПОЉАЦИ,ШВАБА ПЛАЋА ГАС РУСИМА 280 ДОЛАРА 1000 КУБИКА А ВАМА ЋЕ ДА ПРОДАЈЕ ПО 350,НАПРАВИ ПУТИН ОД ВАС МАЈМУНЕ
Četvrtak 18.09.2014. 12:49
Buzek: Sprečiti Rusiju da podigne "gasnu zavesu" BUDALA NE SHVATA DA TO NIJE ZAVESA NEGO POKROV ZA EVROPU.
Četvrtak 18.09.2014. 12:12
Evropa nece ili ne moze da se odupre hegemoniji Amerike, a sa druge strane, Amerikancima je i te kako stalo da im Evropa uvek bude ponizna i da im sluzi za razna podkusurivanja. Kad bi Evropa bila pametna, kao sto nije, da Amerikancima kaze DOSTA je bilo, Amerika bi se urusila sama od sebe. E tad bi cela Evropa mogla da racuna na bitniji prosperitet i napredak. Evropa je vezana za Rusiju, kao i Rusija za Evropu, ali tu je prepreka Amerika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online