Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 21.09.2014.
07:49
Z. Mirković - Vesti A

Zapad izazvao krizu u Ukrajini

Bivši poslanik stranke Zelenih Austrije u EP, Johanes Fogenhuber, oštro je kritikovao ulogu SAD i EU u ukrajinskoj krizi tvrdeći da je Zapad izazvao tu konfrontaciju.

Johanes Fogenhuber
 


Fogenhuber je ukazao da imamo trenutno nepotreban i veoma opasan rat u Evropi, koji je praćen na obe strane propagandnim ratom, sa dve potpuno različite priče, prenosi bečki dnevnik "Viner cajtung".

Šef CIA sa nacistima

U Kijevu je u aktuelnom konfliktu miniran ukrajinski demokratski pokret i instrumentalizovan sve do plaćenih demonstranata, vojnih savetnika do najviših pozicija, i šefa CIA koji je tamošnju politiku ispregovarao, uz otvorenu saradnju sa desničarskim ekstremistima, naveo je Fogenhuber. On je uveren da SAD žele da ovim završe okruženje Rusije. "Bez Ukrajine Rusija ne može da se brani, a priključenje Kijeva NATO-u je za Moskvu značajna pretnja. Drugi cilj je da se Evropa spreči u svakom daljem političkom ujedinjenju, da se vrati NATO-u u predratni poredak, kao i pod hegemoniju SAD", podvukao je političar Zelenih Austrije.

Sto godina posle početka Prvog i 75 godina od početka Drugog svetskog rata u Evropi, po njegovim rečima, vlada raspoloženje kao da se nalazimo u vremeplovu, gde se podstiče ratno raspoloženje, postoji jedinstveni front u evropskim medijima, kao pre Prvog svetskog rata.


Fogenhuber smatra da je kriza izazvana u SAD gde prevladava mišljenje da su pobedili u hladnom ratu i da sada imaju pravo da stave pod svoju vlast nekadašnje predvorje Sovjetskog saveza.


"Vodeći geostrateg SAD, Zbignjev Bžežinski, naveo je sve ciljeve Amerike u vezi s Rusijom sveobuhvatno, a oni predviđaju destabilizaciju i okruživanje. To se i dešava od 1991, iako je neširenje NATO prihvaćeno kao cena nemačkog ujedinjenja", precizirao je on.


Po njegovom mišljenju, jedna od najvećih grešaka bila je što države istočne i srednje Evrope nisu prvo primljene u EU, pa tek onda u NATO. Fogenhuber smatra da je to bio glavni greh, koji je doveo do toga da su te države, koje još nisu izgradile poverenje prema Evropi, dospele u sferu uticaja SAD.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.09.2014. 09:52
СМРДЉИВИ ЗАПАД ЈЕ НАИВАН КО ФРАНЦУСКА СОБАРИЦА,НИСУ ОНИ ФИНАНСИРАЛИ НАСИЛНУ СМЕНУ У УКРАЈИНИ,НИСУ ОНИ САУЧАСЕНИЦИ У УБИЈАЊУ НАРОДА И ПОЛИЦИЈЕ НА МАЈДАНУ У КИЈЕВУ,НИСУ ОНИ ДОВЕЛИ НАЦИСТЕ НА ВЛАСТ У КИЈЕВУ,НИСУ ОНИ СПОНЗОРИ ДЕСНОГ СЕКТОРА КОИ ИМА СВЕ АТРИБУТЕ ФАШИСТИЧКЕ ИДЕОЛОГИЈЕ,НИСУ ОНИ ГУРНУЛИ КИЈЕВ У КРВАВИ РАТ НА ЈУГО-ИСТОКУ УКРАЈИНЕ КОИ ЋЕ СЕ ЗАВРШИТИ ПОРАЗОМ ЕВРОПСКИХ САТРАПА.НИЈЕ ЗАПАД КРИВ НИ МАЛО ШТО ЊИНИ ПУЛЕНИ ПАЛЕ,УБИЈАЈУ И УНИШТАВАЈУ ГРАДОВЕ И СЕЛА НА ЈУГО-ИСТОКУ.НИ ЗА ШТА ЗАПАД НИЈЕ КРИВ
Nedelja 21.09.2014. 12:27
. . . vise je nego jasno da su VECITI GENOCIDNI OSVAJACI I "vladari" SVETA - ODNOSNO SVETOVA - uslovili i ukrajinsku tragediju, koju su pohlepljivi ukrajinski "revolucionari" , naslednici bivsih lesinara-saveznika germanskih (svapskih nacista) osvajaca SVETA u starim formama ponovo obnovili. Valjda ce protivnici OBNOVLJENOG POHODA ZAPADA NA SLOVENSKI ISTOK - RUSI - USPETI, DA SE NA PRIHVATLJIV NACIN SUPROTSTAVE LICEMERNIMM LEŠINARIMA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online