Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 25.09.2014.
11:21
Beta, Srna A

Ukrajina zatvara granicu sa Rusijom?

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izdao je dekret kojim je naložio Vladi da se pripremi za eventualno privremeno zatvaranje 2.300 kilometara granice s Rusijom, objavljeno je u četvrtak u Kijevu.

Priprema se za zatvaranje granice sa Rusijom: Petro Porošenko
 

Dekret, donet posle pet meseci borbi na istoku zemlje između vojske i proruskih separatista, omogućava vladi da za vozila i pešake zatvori kopnene i pomorske prelaze.

Odluka je doneta "u vezi sa stalnim mešanjem Ruske Federacije u unutrašnja pitanja Ukrajine", navodi se u dokumentu.

Dekret predsednika Porošenka donet je dok je na snazi primirje, koje su u Minsku u subotu potpisali Ukrajina, proruski pobunjenici i OEBS, ali su pobunjenici koji zahtevaju otcepljenje, potom odbili ponudu Kijeva da prigranični regioni dobiju poseban status.

Predsednik Ukrajine istakao je rekao da prvi put u poslednjih nekoliko meseci nisu registrovani novi slučajevi pogibije ili ranjavanja u protekla 24 časa u sukobima na jugoistoku Ukrajine, što ukazuje da je primirje "konačno počelo da funkcioniše".

Socijalne i ekonomske reforme

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je da će predstaviti širok plan socijalnih i ekonomskih reformi koje će omogućiti prijavljivanje za članstvo u EU za šest godina.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.09.2014. 11:48
ха ха,какви мајмуни,границу Новорусије са Русијом не можете затворити,а за остало Русе заболи хуј,само ћете нанети себи штету,и то мало извоза што вам иде,упућено је у Русију,тако да можете и те фирме да затворите,то ће пре изазвати револт народа и ваше вешање на трговима градова,
Četvrtak 25.09.2014. 11:53
Tako su gazde odlucile,on se ni nepita za misljenje,moze da bira izvrsiti ili otici,nije njemu lako,nego ako zatvori granicu kako ce da se vrate ruski gradjani koji su na odmoru ili putuju po Evropi,mozda trajektom,preko Turske ili tamo negdje na sjeveru alternativnim pravcima,donose nezrele odluke da pokazu da mogu napraviti stetu drugome,vec su pokazali i previse.Neke zemlje zbog politicara amatera zaista nesmiju biti samostalne jer stete prvo svom a cesto i drugim narodima.
Četvrtak 25.09.2014. 12:41
Lepo! Pa ti čoveče ispade naivna budala ! Čudim se odakle ti ideje pa te proglasiše "kraljem čokolade" izgleda da češ biti odgovoran za smrt više hiiljada civila i vojnika. Ostali su mala deca za tebe kao vrhunskog zločinca, mislim da ćeš visit ako te kad tad narod uhvati živog.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online