Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 01.10.2014.
08:38
B. Božin - Vesti A

Pola milijarde evra za Donbas

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u telefonskom razgovoru obavestila ukrajinskog predsednika Pjotra Porošenka da je stavila na raspolaganje 25 miliona evra za izgradnju stanova za izbeglice i najavila kredite u visini od 500 miliona evra za obnavljanje infrastrukture Donbasa. Ta vest nalazi se na zvaničnom sajtu šefa države.

Sankcije Rusiji ostaju: Angela Merkel
 

Merkelova i Porošenko su razgovarali i o monitoring-funkciji Oebsa u istočnoj Ukrajini. Ukrajinski predsednik je preneo svoju zabrinutost zbog toga što Oebs do sada još nije stavio na raspolaganje "dronen" (bespilotne letelice) kao što je ugovoreno. Osim toga su dvoje državnika razgovarali i o energetskom pitanju, naročito o najnovijim trostranim konsultacijama o gasu, koje su održane u Berlinu.


Merkelova je inače u susretu sa finskim premijerom Aleksandrom Štubom u Berlinu izjavila da, s obzirom na razvoj situacije u Ukrajini, ne vidi mogućnost za popuštanje sankcija prema Rusiji.


- Na žalost od toga smo još veoma daleko - rekla je nemačka kancelarka. Ona je naglasila da je potrebno trajno primirje, kao i da Oebs nadgleda slobodne izbore u saglasnosti sa centralnom vladom u Kijevu. Osim toga, mora da bude osigurano da Moskva nema više pretenzija u Ukrajini. To je minimum uslova da bi se razmišljalo o tome da se povuku sankcije, poručila je Merkelova.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.10.2014. 09:03
Ova mora da je stvarno prolupala, pa Porošenko je i porušio Donbas i ona njemu sprema novac za obnovu grada....., a naravno je zabrinuta po pitanju energenata ! Bakice, na krivoj si strani rijeke, ne znam kako ćeš preveslati !
Sreda 01.10.2014. 08:54
баба се мало зајебензи,око Донбаса се преговара са председником ДНР господином А,Захарченком
Sreda 01.10.2014. 11:29
Babetina (FERKEL) se jos nije probudila, pozdrav od Gorbacova (Gorbi) on je odusevljen sankcijama kao i svi Rusi, samo pre par godina (juce) ova fasisticka bagra je pobila 27 miliona Rusa, opustosila i opljackala zemlju te napravila najvece zlo citavom svetu u istoriji covcanstva ! Cilj im je ostao isti kao i pre 70 godina ( Beschafung von neuem lebensraum) "osvajanje novog zivotnog prostora" te otimanje rudnih bogastva,energije,jeftine radne snage kojom bi naravno upravljala visa rasa. Fasisticki otpad se ne menja ! Vuk dlaku menja ali cud nikad !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online