Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 20.10.2014.
20:18
nezavisne.com A

Ilovajsk - grobnica ukrajinske vojske

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da je više od 300 vojnika ubijeno tokom višenedeljnih okršaja u gradu Ilovajsku, koji predstavlja simbol ogromnog poraza ukrajinskih oružanih snaga.

Ukrajinska vojska odbija da odgovori gde su pogrešili
 

Izveštaj parlamentarnog istražnog Odbora je prva zvanična potvrda o porazu ukrajinskih oružanih snaga, koji su kritičari vojske opisali kao "rezultat katastrofalnog vođstva", navodi agencija AP.


Veruje se da bi broj nastradalih vojnika mogao da bude i veći, a parlamentarci koji su vodili istragu istakli su da vojni zvaničnici nisu želeli da sarađuju kako bi se rasvetlile okolnosti koje su dovele do velikog stradanja pripadnika vojske.


"Ni ministarstvo odbrane ni Generalštab nisu odgovorili na zahteve istražnog odbora u vezi sa gubicima oružanih snaga", naveo je Odbor u saopštenju.
 

Tragovi žestokog granatiranja vidljivi po celom mestu
 

Ukrajinska vojska je početkom avgusta pokrenula opsežnu operaciju zauzimanja Ilovajska, a umesto toga se našla opkoljena proruskim snagama. AP prenosi da su u gradu i njegovoj okolini i dalje vidljivi tragovi žestokog granatiranja.


Ilovajsk je mesto velikog stradanja ukrajinskih vojnika koji su pokušavali da pobegnu iz obruča proruskih snaga koje su ih granatirale dok su bežali u kolonama vozila.
 

AP podseća da je ukrajinski ministar odbrane prošle nedelje podneo ostavku.
 

UN procenjuju da je više od 300 ljudi ubijeno od postizanja sporazuma o prekidu vatre na istoku Ukrajine prošlog meseca, a da je najmanje 3.660 izgubilo život u sukobima u poslednjih šest meseci.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.10.2014. 20:18
Dokle više ovaj bratoubilački rat??
Ponedeljak 20.10.2014. 23:32
pukovnik njegova ekselencija gadafi komandant libije za mnoge tiranin u to vreme u danasnje vreme samo njegova uzvisenost cak i po pravoslavnim hriscanskim obicajima.svi znamo sta je libija bila pod pukovnkom. sta je libija danas. jedna osiromasena zemlja,zemlja koja vise ne postoji.postiji samo nafta koju koristi i sami znate ko vec.pukovniku su nabijali izlomljenu granu od drveta u dupe.i to su svi slobodni libijci nemo posmatrali.tu sramotu libijci nikad nece da operu sa sebe.ako ikad sami pogledaju sebe u oci.sramota.nisu dostojni cilizovanog sveta.svoju naftu neka daju srbiji, jer mi bolje znamo kako se cuva drezava
Utorak 21.10.2014. 02:59
Kijevska Rusija je prva ruska država formirana oko grada Kijeva od 880. do XII veka. Zahvaljujući knezu Vladimiru I Velikom Kijevska Rusija je prihvatila hrišćanstvo od Vizantije 988. Period vlasti Vladimira Velikog (980.-1015.) i Jaroslava I Mudrog (1019.-1054.) predstavlja Zlatno doba Kijevske Rusije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online