Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 21.10.2014.
20:59
Beta A

Šikorski opet menja priču o podeli Ukrajine: Ups, Putin i Tusk se nisu sreli

Predsednik donjeg doma poljskog parlamenta Radoslav Šikorski po drugi put je danas promenio svoju izjavu američkom magazinu Politiko da je navodno ruski predsednik Vladimir Putin nudio Poljacima podelu Ukrajine.

Šikorski bežao od novinara po Sejmu

Šikorski je, naime, danas izašao ponovo pred novinare da kaže kako se prevario i da bilateralnog susreta Putina i premijera Poljske Donalda Tuska 2008. godine - nije ni bilo.

"Desi se da čovek brza kao što je bilo u ovom slučaju i posebno mi je krivo što sam u neprijatnu situaciju doveo novizabranog predsednika Evropskog saveta, Donalda Tuska i premijerku Evu Kopač", rekao je Šikorski.

Novinarima je sada predsednik Sejma objasnio da je proverio i da dvostranog susreta Putina i Tuska tokom te posete 2008. godine nije bilo a da se radi o Putinovim izjavama sa samita NATO u Bukureštu nekoliko meseci kasnije.

Na njemu, međutim, poljsku delegaciju nije predvodio premijer Donald Tusk, već tadašnji predsednik Poljske Leh Kačinjski.

"Usvojio sam načelo da ubuduće govorim samo ono što sam čuo svojim ušima", rekao je Šikorski, odbivši da odgovori ko je izvor priče da je Putin predložio Tusku da podele Ukrajinu jer je to ionako veštačka tvorevina, a Lavov poljski grad.

Odmah posle objavljivanja članka u ponedeljak, u kojem se nalaze telefonski intervju američkog magazina sa Šikorskim i njegova senzacionalna izjava da je Putin, igrajući na kartu davnih imperijalističkih težnji, pokušao da uvuče i Poljake u sukob, Šikorski je kazao da je pogrešno protumačen.

Danas je otišao dalje i prvo kratko u Sejmu saopštio novinarima da je to možda bila samo morbidna šala Vladimira Putina, kao što je "zapretio" šefu Evropske komisije Žoze Manuelu Barozu da za dve nedelje može da bude u Kijevu ako hoće.

Šikorski je priznao da za razgovor zna iz druge ruke, a novinare je uputio da pročitaju objašnjenje koje će dati listu Gazeta viborča. Potom je pobegao od njih u salu za sednice.

Na ponovni izlazak pred novinare naterala ga je premijerka Eva Kopač, koja se izvinila novinarima i kazala da neće dopustiti da Šikorski tako diskriminiše medije - nekima da da puno objašnjenje, a ostalima ne.

"Želim da znate da neću tolerisati takvo ponašanje i takve standarde koje je pokušao da uvede (prema novinarima) Šikorski", rekla je premijerka.

Zbog prebrzog jezika i skandala koji je zakuvao svojom pričom o predlogu podele Ukrajine, opozicija je zapretila da će zatražiti da Šikorski bude smenjen sa funkcije predsednika Sejma. Šikorski je međutim sada, i pored zbrke koju je napravio, ponovio da je svojim ušima čuo mnogo dramatičnije stvari nego što je ta "morbidna šala".

"Jer predsednik Putin je u Bukureštu govorio otvoreno liderima Zapada da je Ukrajina slepljena od nekoliko zemalja, između ostalog i od Poljske i otvoreno je pretio njenoj državnosti", kazao je u utorak veče Šikorski.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.10.2014. 23:35
Ako ih ovakvi vode koji nezna dali odlazi ili dolazi daleko ce stici.
Sreda 22.10.2014. 08:33
Budala kao i Hilarija Klinton,: ,,Kada sam izasla iz avijona na aerodrumu u Sarajevu ,pucali su sa svih strana na nas. bilo je mnogo opasno.`` Kada su joj skrenuli paznju da je tada rat vec bio zavrsen i da nikakve pucnjave nije bilo,Hillary Clinton kaze: UUPPS ,izgleda da mi je izletela neka greska . Hillary Clinton prilikom predizborne kampanje u USA kada je izgubila od OBMANE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online