Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 25.10.2014.
09:58
Vestionline A

Narko banda ubila aktivistkinju uz prenos na Tviteru

Meksikanka koja je bila aktivna kao građanin-novinar i usudila se da piše protiv organiziranog kriminala u toj zemlji, likvidirana je od strane narko dilera, a ubice su zločin prikazale na njenom Tviter profilu.

Narko banda i na Tviteru pokazala građanima šta ih čeka ako se mešaju gde ne treba
 

Doktorka Marija del Rozario Fuentes Rubio iz severnomeksičkog grada Rejnoze, oteta je i brutalno ubijena uz jezivi "prenos uživo" na njenom Tviter nalogu koji su ubice hakovale. Prenos ubistva je počeo tvitom "Prijatelji i porodico, moje ime je Marija del Rozario Fuentes Rubio. Doktorka sam, a moj se život danas završava".


Sledeći tvit je upozoravao: "Zatvorite svoje korisničke naloge. Ne rizikujte porodice kao što sam ja to uradila". Usledila je fotografija dr. Rubio kako pomirena sa sudbinom mirno gleda u kameru, a ubrzo je na njenom Tviter profilu osvanula jeziva fotografija mrtvog tela.

Marija del Rozario tvitovala je kao Felina, a njeno korisničko ime @Miut i haštag #reynosafollow građanima Rejnoze postali su važan izvor informacija o događanjima u gradu, poznatom po korupciji i kriminalu.

Naime, dva sukobljena kartela u meksičkoj saveznoj državi Tamaulipas, u kojoj se nalazi Rejnoza, uređuju sve lokalne medije i odobravaju što se sme objaviti, a šta ne. Građani su u takvim uslovima bili prinuđeni da necenzurisane vesti traže na društvenim mrežama.

Ubijena doktorka bila je i jedan od administratora Fejsbuk stranice "Valor por Tamaulipas" (Hrabrost za Tamaulipas), najpopularnijeg odredišta stanovnika te države u potrazi za informacijama o kriminalu i korupciji.

Članovima Fejsbuk grupe prošle nedelje je upućen preteći tvit u kojem se najavljuje ubistvo građana-novinara: "Vrlo smo blizu mnogima od vas i bolje vam je da pripazite".

Meksička policija i tužilaštvo najavili su istragu, ali je teško očekivati konkretne rezultate u državi koju bukvalno kontrolišu narko karteli.

POVEZANE VESTI

Subota 25.10.2014. 12:54
Mexiko je u stvari brutalna slika citavog sveta gde je samo kapital bitan a sve drugo je sporedno (kao sto se vidi na slici i ljudski zivot). Ideoloski put je svugde isti (kapital po svaku cenu) i to ce nam se odbiti uskoro od glavu, vladaju svako i svasta u zemljama sirom svete a najvidljivije je u SAD i EU gde se pledira demokratija a Izivljava najokoreliji kapitalizam ko fol u ime nekih zajednica (a profitira samo jedan ili dva najaca). Pravo da vam kazem da ja licno imam straha kad pukne EU lopta do koje ce katastrfe doci nezamislivo. Jer mafiji padne mrak na oci samo kad je kapital doveden u pitanje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online