Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 25.10.2014.
20:56
Beta A

Putin otvara medijsku kuću u Srbiji

Ruska državna Međunarodna agencija „Rusija danas“ pokreće u Srbiji informativni sajt i radio-stanicu. Predstavništvo će biti registrovano do utorka, 28. oktobra, saznaje „Blic“.

Kreće u medijsku kontraofanzivu protiv Zapada: Vladimir Putin

Tog dana, kako saznajemo, u Moskvi će biti održana velika promocija, kada će svetu biti obznanjeni detalji o početku rada „Rusije danas“ u čak 29 zemalja širom sveta. Ta medijska kuća je već međunarodno poznata po svom TV kanalu na engleskom „Russia Today“ (RT).

Svako predstavništvo će pokrenuti svoj sajt na jeziku zemlje u kojoj se nalazi, a od proleća bi s radom trebalo da počnu i radio-stanice. Internet portal u Srbiji će, prema najavama, izveštavati o događajima u Srbiji, ali će spoljna politika koje će se pridržavati biti u skladu sa državnom politikom Rusije.

Otvaranje posebnog ruskog TV kanala u Srbiji, kako saznajemo, zasad nije u planu.

Procedura otvaranja beogradskog predstavništva „Rusije danas“ obavlja se u skladu s domaćim propisima.

- Dozvole su tražene od Ministarstva kulture i informisanja, u toku je registracija u Agenciji za privredne registre, a već dvoje naših novinara je dobilo akreditacije za rad. Ceo proces bi trebalo da bude završen do 28. oktobra, kada će u Moskvi zvanično biti promovisano otvaranje predstavništava - kaže moskovski izvor „Blica“.

Centar u Beogradu zaposliće 30 ljudi, a rukovodilac će biti Ljubinka Milinčić, iskusna novinarka s dugim stažom u Moskvi.

- U Srbiji postoji potreba za ruskim pogledom, jer su kod nas više od 20 godina radili zapadni mediji. Skoro svi mediji su kupljeni i biće veoma dobro čuti reč i pogled Rusije na neku situaciju - rekla je juče Milinčić istakavši da je to „posebno važno u ovom momentu, kada se odnosi u svetu menjaju“.

Generalni direktor „MIA Rusija danas“ Dmitrij Kiseljov jedini je novinar među Rusima kojima je EU uvela sankcije. Poznat je po izjavama: „Svet se trese od američke propagande“ i „Oni menjaju istinu i činjenice, pokušavaju da zombiraju ljude“.

POVEZANE VESTI

Subota 25.10.2014. 21:03
DOBRODOŠLI RUSI !!! DOSTA NAM JE "ISTINE" EU ZLIKOVACA I DOMAĆIH BANDITA . KONAČNO ĆE NEŠTO MOĆI DA SE ČUJE I VIDI U SRBIJI .
Subota 25.10.2014. 21:18
То је добра вест. Може да значи почетак пробијања медијског мрака и цензуре, чуће се и друга страна, а не само ове свраке што гракћу о ЕУ и НАТО без престанка. Па ни Аца Драмосер неће смети да их дира, не би хтео да натовари себи Русе на врат.
Subota 25.10.2014. 21:35
Opa brale sace da vidimo kakao RTS i domaci izdajnici drndaju vunicu. A i vlastima ce biti ograniceno LAGANJE I ZAMAJAVANJE NARODA. BRAVO. FALA QRCU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online