Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Četvrtak 30.10.2014.
10:53
Srna A

Specijalni rat protiv Rusije

Napetost i vidovi specijalnog i ekonomskog rata između zapadne alijanse i Rusije postaju sve jači, a pretnje sve direktnije - tvrde analitički portali.

Američka kompanija "FajerAj", specijalizovana za bezbednost kompjuterskih sistema, optužuje grupu ruskih hakera pod nazivom "APT28" da duže vreme sistematski preuzima podatke vezane za NATO i druge saveznike SAD.

Odnosi Zapada i Rusije biće na još većim iskušenjima

"Odavno se pretpostavlja da je Rusija jedna od vodećih zemalja kada je reč o mogućnosti izvođenja složenih operacija na kompjuterskim mrežama", tvrde stručnjaci iz ove kompanije. Kao dokaz za ovakve tvrdnje navode da je deo koda programa korišćenih u spomenutim sajber-napadima ispisan sa napomenama na ruskom jeziku.

Stručnjaci američke kompanije smatraju da je hakerska grupa "APT28" uglavnom zainteresovana za prikupljanje informacija političkog ili geopolitičkog sadržaja, a hakeri su najaktivniji u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Istovremeno, NATO saopštava o sve češćim "susretima" borbenih aviona zapadne alijanse i Rusije. Poslednji u nizu izveštaja tiču se tvrdnji da su Rusi pre nekoliko dana izvršili značajne vojne manevre u evropskom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog, Severnog i Crnog mora.

Još jedan bliski susret NATO i ruskih aviona nad Baltikom

Vazdušna komanda NATO-a u Velikoj Britaniji i Norveškoj objavila je stanje pripravnosti, ali su se, na kraju, avioni okrenuli prema Rusiji, navodi NATO.

Rusija, SAD i nafta i bolest

Rusija optužuje SAD da stoje iza drastičnog pada cena nafte sa namerom da naude, pre svega, ruskoj ekonomiji.

Cena nafte pada da bi Rusija bankrotirala

U toku je i specijalni rata protiv ruskog predsednika Vladimira Putina - tvrde iz Kremlja.

Sve češće se u zapadnim medijima objavljuju navodne Putinove izjave o tome da bi Rusija mogla da pokori pola Evrope pa do ponuda za podelu Ukrajine sa Poljskom.

Nakon para dana uslede demanti tih istih medija ili političara, ali demanti se ređe čitaju od prvih informacija.

Nedavno je američki "Njujork post" objavio tvrdnju da ruski predsednik boluje od raka penkreasa i da mu je preostalo tri godine života, pa zato želi da stvori "veliku Rusiju".

Putinov portparol Dmitrij Peskov opovrgnuo je te glasine.

"Pregrizli jezik dabogda, sve je u redu", rekao je Peskov.

Njujork post: Putin ima rak pankreasa

EU preti da bi mogla da pojača sankcije Rusiji, umesto da ih ukine, kao što traže mnogi privrednici, ali i jedan broj evropskih zemalja. Brisel sada traži od Moskve da ne prizna rezultate izbora u Donbasu, jer ih ni Zapad neće priznati. Moskva je već priznala izbore u Ukrajini, ali je najavila da će priznati i volju birača u Donbasu nakon glasanja 2. novembra.

Francuska i dalje okleva da proda "Mistrale" Rusiji. Moskva, koja je davno dala avans, tvrdi da su Francuzi nezvanično potvrdili prodaju, ali SAD vrše pritisak na Pariz da odustane. Zbog sve toga, analitičari smatraju da ukrajinska kriza nije ni blizu raspleta te da će odnosi Zapada i Rusije biti na još većim iskušenjima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.10.2014. 11:06
Feniks se podigao iz pepela Rusija nije umrla i nikada neće umreti! Neka pomognu ruskom narodu ruski Bogovi Svarog, Perun i Veles! Hvala im! Neka Ruski Bogovi polome kičmu satani i njenoj židomasonskoj mafiji! Neka procveta Rusija! Rusija nije okupirana od 1480. godine, otkako je Zlatna Horda naslednica Džingis Kanove imperije, pobeđena i proterana.
Četvrtak 30.10.2014. 13:07
Isus Hrist Spasitelj čuva Rusiju, i narod svoj Serbsko-Ruski.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online