Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 30.10.2014.
13:27
Beta A

"Sankcije Rusiji donose plodove"

Šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek ocenio je tokom posete Ukrajini da su sankcije Zapada protiv Rusije efikasne i jake i da treba istrajati u koaliciji koja za cilj ima da spreči rušenje međunarodnog ustrojstva nakon Drugog svetskog rata.

Treba istrajati u sankcijama protiv Rusije: Lubomir Zaoralek

"Zemlja koja ima mesto stalnog člana Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija prekršila je pravila igre. To što se desilo u Ukrajini ugrožava red u svetu. Pitanje je da li je Zapad u stanju da stvori koaliciju koja bi bila u stanju da se tome suprotstavi jer bi u suprotnom moglo da bude uništeno međunarodno ustrojstvo nakon Drugog svetskog rata", kazao je Zaoralek u debati sa stundentima Univerziteta u Užhorodu na zapadu Ukrajine, javlja češka novinska agencija ČTK.

Zaoralek je naglasio da Zapad nije želeo da posegne za silom, pošto je još u živom sećanju kako se lokalni konflikt na Balkanu pretvorio u tragediju Prvog svetskog rata.

"Uveren sam da su se sankcije pokazale kao efikasne i jake. Rusija je suočena sa ozbiljnim usporavanjem svoje privrede, odsečena je od finansijskog tržišta i shvata kuda će povesti ako nastavi dalje. Sporazumi sa Kinom nisu za Rusiju uopšte tako povoljni kao što tvrdi", rekao je češki ministar.

Zaoralek je naglasio da pritisak na Rusiju donosi plodove i da Zapad samo treba na njemu da istraje.

"I dalje verujem da će se u Rusiji naći ljudi koji će shvatiti da taj put, nastavak dosadašnje ruske politike vodi u pakao", kazao je Zaoralek.

Ministar je takođe poručio Ukrajincima da u Evropi neće biti mira dok ne uspeju da reše krizu na istoku Ukrajine a na studente je apelovao da ne prihvataju političare koji se angažuju samo zato da se obogate.

"EU neće u svoje redove primiti zemlju u kojoj je moguće pokrasti stotine miliona iz državne kase. Evropska javnost ne bi dozvolila političarima da prime zemlju u kojoj javni novac završava u džepovima oligarha", rekao je šef češke diplomatije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.10.2014. 13:53
Svako ima svoje izdajnike pa Češka svoje.
Četvrtak 30.10.2014. 13:58
Лубомире, Лубомире,... не заборави да ту своју причу овековечиш куком на леду!!!
Četvrtak 30.10.2014. 14:20
Zapad je suprotno medjunarodnom pravu posegnuo za silom i 1999 godine izvrsio brutalnu agresiju na SR Jugoslaviju. Zaoralek verovatno smatra da su rusi u Ukrajini untermenchen pa kao takvi nemaju pravo na zastitu drzave Rusije. Ako neko u Wasingtonu zeli Sudnji Dan nek pripremi 400 miliona mrtvackih vreca, a ne samo 200 miliona.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online