Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 04.11.2014.
08:31
Beta A

Komandant NATO: Rusija pomera granice ka Zapadu

Vrhovni vojni komandant NATO, američki general Filip Bridlav izjavio je da Rusija radi na pomeranju svojih granica ka zapadu u Ukrajini.

Ukrajinci ne znaju više gde im je istočna granica, pod kontrolom je drže Rusi
 

Bridlav je rekao da Rusija razmatra planove za postavljenje na Krim vazdušnih snaga s mogućnošću taktičkog nuklearnog oružja, a da je Zapad zbog delovanja Moskve primoran da poveća svoje vojne kapacitete. On je dodao da zasad nema naznaka da Rusija postavlja taktičko nuklearno oružje na Krim.

"Ono što je Rusija uradila na Krimu i u istočnoj Ukrajini zvaćemo hibridnim ratom", rekao je Bridlav novinarima u Pentagonu.

On je dodao da je Moskva izvršila vojni, politički i ekonomski pritisak na Ukrajinu, podrila njene granice i pomerila liniju demarkacije dalje na zapad.

"Primetili smo generalni trend ka utvrđivanju te linije demarkacije i znatno omekšavanje prave ukrajisnko-ruske granice", rekao je Bridlav dodajući da SAD i savezničke zemlje menjaju svoj pristup Rusiji pošto Moskvu više ne smatraju partnerom.

On je rekao da 250 do 300 ruskih vojnika obučava proruske separatiste, da se u Rusiji uz granicu s Ukrajinom nalaze jedinice sedam bataljona, kao i da su se te trupe približile granici s održavanjem izbora u proruskim oblastima u Ukrajini.

Bridlav je dodao da granicu redovno prelaze ruski vojni kamioni, među kojima je jedan koji je ušao u nedelju kada su održani izbori u regionima Donjeck i Lugansk.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.11.2014. 09:51
МАЈКУ ВАМ ЛИЦЕМЕРНО ФАШИСТИЧКО НАТОВСКУ , КАД ВИ ПО СВЕТУ УБИЈАТЕ , ТРУЈЕТЕ , МУЧИТЕ ИТД ТО ВИ ЗОВЕТЕ ДЕМОКРАТИЈОМ. ИСЛАМ КОМЕ СТЕ НАБИЛИ ПРСТ У ОКО И ВРЕЂАЛИ ЊИХОВОГ АЛАХА ЋЕ ВАМ ПРЕСУДИТИ. ДОК СЕ ВИ НИСТЕ ПОЈАВИЛИ ДА УБЕЂУЈЕТЕ ОСТАТАК СВЕТА КАКО СВИ ТРЕБА ДА ЖИВЕ КАО ВИ СВЕ ВЕРЕ СУ СЕ ПОШТОВАЛЕ И МЕЂУСОБНО УВАЖАВАЛЕ. ЖИВЕО СЛОБОДАН СВЕТ СА СВИМ ВЕРАМА У РАЗУМЕВАЊУ
Utorak 04.11.2014. 09:51
zamolio bih VESTI kada vec preuzimate vesti od drugih bar procitajte sta pise i ako je moguce prepravite gramatiku na srpsku! krv mi se sledi kada citam o "demokraciji".......... Sto se clanka tice, pisan je na taj njohov fasisiticki nacin: cuj rusi pomerili granicu. prosto niokoga ne zanima sta je istorijska istina, kome pripada taj krim, ko su ukrajinci, cija je to zemlja.... nichte ih likvidirali za vreme ii svetskog rata, nicsu nista naucili, e pa kad se sad ponovo zakuva treba da se nace za njih isto resenje kao i mi za siptare.....
Utorak 04.11.2014. 10:08
Srbi moji,bit će rata.Fašizam,američko-njemački se je razgranao i ne vidi se mu kraj.Nas jedino može da spase naše jedinstvo i da Srbin ne puca u Srbina.Ne može da postoji razlika među nama koja bi nas dovela da bi u nekom budućem vremenu okrenuli cijevi između sebe.A na to stratezi istrebljenja Srba itekako računaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online