Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 15.11.2014.
14:28 >> 16:02h
Beta A

Putin na Samitu G20 "pegla" odnose sa Zapadom

Ruski predsednik Vladimir Putin i britanski premijer Dejvid Kameron razgovarali su danas tokom skupa u Australiji o odnosima Rusije i Zapada, posebno u svetlu ukrajinske krize.

Putin dolazi na sastanak šefova država 20 najjačih država sveta
 

"Putin i Kameron pokazali su interesovanje sa obnavljanje odnosa između Rusije i Zapada i za usvajanje efikasnih mera kako bi se rešila ukrajinska kriza, što će olakšati prevazilaženje konfliktnih odnosa", rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov u Brizbejnu, tokom Samita grupe privredno najjačih zemalja sveta, G20.

Britanski mediji su, međutim, objavili da je Kameron "bio jasan" i da je naglasio da je svako poboljšanje odnosa uslovljeno primenom dogovora iz Minska o prestanku vatre u Ukrajini.

Dodao je da u suprotnom odnosi "Rusije, Velike Britanije, Evrope i SAD" mogu biti značajno drugačiji.

Na početku bilateralnog sastanka, takođe na marginama samita G20, ruski predsednik Vladimnir Putin apelovao je na svog francuskog kolegu Fransoa Olanda da "umanji moguće rizike i negativne posledice" međunarodnih tenzija između njihove dve zemlje.

"Neophodno da se ponovo sastanemo i razgovaramo o tim problemima", rekao je Putin.

On je to rekao imajući pre svega u vidu ukrajinsku krizu, povodom koje, kako je rekao, u međunarodnim odnosima ima mnogo "turbulencija". Osim toga, Putin od Francuske očekuje da Rusiji isporuči prvi desantni brod tipa "mistral".

Francuska i Rusija su 2011. sklopile ugovor o isporuci dva ratna broda tipa "mistral" za 1,2 milijarde evra. Ugovor je doveden u pitanje od kada je Oland njihovu isporuku povezao s političkim rešenjem ukrajinske krize.

Oland je istakao da su ukrajinski predsednik Petro Porošenko i nemačka kancelarka Angela Merkel učinili značajne napore za rešavanje ukrajinske krize i dodao je da je spreman za razgovore kako bi se prevazišla ta kriza.

Samit Grupe G20 završava se sutra.

POVEZANE VESTI

Subota 15.11.2014. 21:21
Ovi kreteni sa zapada su se toliko navikli da mogu da rade sa Srbijom šta hoće, tako da im je sada situacija sa Rusijom malo čudna, pošto su Rusi " neposlušni "....., a mogu samo da laju na pun mjesec !
Subota 15.11.2014. 14:57
Koliko je ljudi do sada London i EUrupa orobila, prodala, unistila kroz vekove, direktno ili indirektno, kroz svoje saveznike? Dju...rad je to demonska koja na obmani i lazi slaze svoj uspeh. Dok god se samo ostali budu branili, svet ne moze da se oslobodi ovog zla. Bitangu jedino moze da porazi bitanga koja napada jer hoce svoju dusu pred Bogom da iskupi. Svet treba da ima svoje McKajne i Nulande, svoje Kamerone dok se ne unisti zlo ovog sveta. Bez takvih, soft power ne moze ovima nista. Soft power se koristi, ali ne za demone. Za njih trebaju egzorcisti.
Subota 15.11.2014. 14:49
Bices "ISPEGLAN" !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online