Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 24.11.2014.
09:49
O. Ikodinović - Vesti A

Zapad bi samo da sruši Putina

Suština sankcija SAD, Evropske unije i još nekoliko zapadnih država prema Rusiji je da njihov stvarni cilj nije rešavanje krize u Ukrajini, već je prava meta predsednik Rusije Vladimir Putin.

Cilj rata u Ukrajini je pad Vladimira Putina
 

- Zapad ne krije da je cilj antiruskih sankcija smena režima u Rusiji - izjavio je Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije na sednici Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.


Prema rečima ruskog ministra, na Zapadu se javno govori o tome da treba uvoditi takve sankcije koje bi uništile ekonomiju i koje bi podizale narodne proteste.


- Zapad jasno pokazuje da oni ne žele da nateraju Rusiju da promeni svoju politiku, već žele da sprovedu smenu režima - istakao je Lavrov.

Zaobilaznica

Posle zaobilaznih gasovoda, Rusija je lansirala i ideju zaobilaznih železnica oko Ukrajine. Direktor Ruske železnice Vladimir Jakunjin potvrdio je planove o izgradnji dela pruge kojom se zaobilazi Ukrajina.
Prema njegovim rečima, projekat je odavno planiran i biće realizovan u zavisnosti od raspoloživosti novca.

Ruski ministar je ocenio da sankcije štete ne samo Rusiji već i zemljama koje su ih uvele. On je naglasio da razgovori o izolaciji Rusije ne zaslužuju čak ni pomena.


- Naravno, našoj ekonomiji sankcije nanose štetu, ali samo na račun štete ekonomija zemalja koje su ih uvele - rekao je Lavrov, ocenjujući da takvi potezi uništavaju sistem međunarodnih ekonomskih odnosa i principe na kojima se oni zasnivaju.


Zapad je krenuo u Ukrajini na rizik, želeo je da "uzme Rusiju na blef", istakao je prvi diplomata Rusije. Po njegovim rečima, mnogo pre ukrajinske krize u vazduhu se osećalo da se odnosi Rusije i Zapada približavaju trenutku istine.


Lavrov je istakao da Rusija ne namerava da odbija saradnju sa Evropom, jer "niko ne želi sebi da puca u nogu". Međutim, kako je naveo, ti odnosi neće biti kao pre, jer Moskva sada želi ravnopravnu saradnju.


Ruski šef diplomatije je dodao da će Moskva izvući pouku, da će trenutni period biti prevaziđen, lekcije naučene, a da će se izgraditi nova baza odnosa sa Zapadom. On je izjavio i da je ministar inostranih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer za vreme posete Moskvi predložio uspostavljanje dijaloga između EU i Evroazijskog ekonomskog saveza.


- To se već ne doživljava kao egzotična ideja predsednika Rusije Vladimira Putina da se počne sa pregovorima o stvaranju zone slobodne trgovine među EU i Carinskim savezom - zaključio je Lavrov.


Sudbina Rusije rešavaće se ne vojnom silom već snagom ekonomije, izjavio je predsednik Komiteta za građanske inicijative i bivši ministar finansija RF Aleksej Kudrin.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.11.2014. 10:25
ko o čemu,baba o uštipcima..he,he
Ponedeljak 24.11.2014. 12:14
Ameri su i izauvali krizu u Ukrajini iz prostog razloga da se kriza proširi na Rusiju i da se sruši legitimni predsednik Rusije Putin koji je kost u grlu celom fašističkom zapadu.Odakle je krenuo poklič-da rušimo Putina-iz Ukrajine,a onda se Poljska pridružila pokliču i obećala amerima da će snjima u saradnji srušiti Putina.Sve sila do sile sve moj do moga.
Ponedeljak 24.11.2014. 13:40
ideja o evropskoj bezbednosti, koju je svojevremeno plasirala rusija, nije, kako su amerikakanci plasirali laz, da rusija zeli dominirati evropom.evropska bezbednost koristi svima u evropi, pa cak i najmanjim zemljama.rusija je velika svetska sila(danas ne postoji nijedna super sila kako to voli da se hvali barak obama),ali sa svih tacaka bilo ekonomski bilo politicki bilo vojno rusiji odgovara stabilnost i mir u evropi, kao i svim zemljama koje pripadaju evropskom kontinentu. americka politika je da srusi svakog protivnika koji stoji na putu njem interesima bilo da je to rusija,evropska unija,kina,indija,japan,iran,arapski svet bogat naftom,i.t.d.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online