Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 24.11.2014.
19:43
Beta A

Obama smenio ministra odbrane

Sekretar odbrane u administraciji SAD Čak Hejgel izjavio je danas, u zajedničkom obraćanju medijima sa predsednikom Barakom Obamom u Beloj kući, da napušta tu dužnost. Obama je rekao novinarima da su on i Hejgel utvrdili da je ovo "odgovarajuće vreme za sekretara da okonča svoju službu".

Dogovorili su se da je vreme da ode i da se za Islamsku državu pobrine neko drugi
 

Obama je pohvalio Hejgela, republikanca sa kojim se zbližio tokom njihove službe u Senatu, kao "ministra odbrane za uzor" koji je uspostavio snažnu vezu sa vojnicima stacioniranim širom sveta.

"Čak Hejgel je bio posvećen našoj nacionalnoj bezbednosti i našim muškarcima i ženama u uniformama tokom šest decenija", kazao je predsednik SAD. On je rekao i da mu je Hejgel uvek "saopštavao istinu u lice" tokom njihovih razgovora u Ovalnoj soba.

Sekretar je podneo ostavku Obami jutros. Hejgel (68) je rekao i da je pristao da ostane na toj funkciji dok u Senatu ne bude potvrđen njegov naslednik.

Njujork tajms preneo je ranije danas izjave neimenovanih zvaničnika da Obamima odluka da smeni Hejgela predstavlja "priznanje da pretnja koju donosi Islamska država zahteva drugačije sposobnosti od onih zbog kojih je sekretar odbrane doveden na tu funkciju".

Hejgel je postavljen kako bi upravljao povlačenjem vojske SAD iz Avganistana i smanjenjem budžeta Pentagona u vreme mera štednji. "Ipak, narednih nekoliko godina zathevaće se drugačiji fokus", rekao je neimenovani izvor iz administracije.

On je, navodi Njujork tajms, insistirao da Hejgel nije otpušten i da je sam pokrenuo razgovore sa predsednikom o svojoj budućnosti, a dvojica zvaničnika zatim su se zajednički dogovorila da je vreme da on napusti dužnost.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.11.2014. 20:02
Obama:hvala ti dosta si ti ubijao po svetu,nek još neko okrvavi ruke.
Ponedeljak 24.11.2014. 20:46
TREBA AMERIKU UNISTITI A OVAJ TO NE MOZEEEE !!
Ponedeljak 24.11.2014. 21:38
Koliko su mocni cionisti kada valjda najrazumnijeg medju Obaminim establismentem mogu da smene samo onako. Rat dolazi.... ISIS-kopnena akcija- neslaganje Ostanak umesto izlazak Amera iz Afganistana jer planovi sa Iranom postaju aktivni. Danasnji razgovori u Becu - Arak proizvodi 20% obogaceni uranij po Amerima, Keri dolazi sa salom u boji Izraela. Pentagonov budzet sa dolaskom neokonzervativaca ode daleko...daleko....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online