Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 25.11.2014.
21:54
Beta A

"Rasna diskriminacija je najveći izazov za američku demokratiju"

Visoki ruski zvaničnik izjavio je danas da protesti u SAD zbog odluke velike porote da ne podigne optužnicu protiv policajca belca koji je ubio nenaoružanog mladog crnca u Fergusonu ukazuje na rasnu diskriminaciju u toj zemlji.

Odluka porote u SAD je odraz rasne diskriminacije: Konstantin Dolgov
 

"Rasna diskirminacija, rasne i etničke tenzije - to su verovatno najsnažniji izazovi za američku demokratiju, stabilnost i koheziju američkog društva", rekao je izaslanik ruskog ministarstva spoljnih poslova za ljudska prava Konsantin Dolgov.

Dolgov je dodao da događaji u Fergusonu i nekoliko drugih gradova pokazuju da je to veoma ozbiljan izazov za američko društvo i njegovu stabilnost, prenosi agecija TASS.

Izjava Dolgova jedna je od najoštrijih reakcija zvaničnika iz drugih zemalja na nasilne proteste zbog odluke porote. Zvaničnici u većini drugih država su izbegavali osetljvost te teme, navodi agencija Asošijetid pres.

U Kini, gde vlasti ne prihvastaju rado istrage o brutalnosti policije, drzavni mediji su izveštavali o neredima i odluci porote u Fergusonu, ali bez mnogo komentarisanja. Takođe deluje da u Kini postoji nastojanje da se priguši rasprava na internetu o tim događajima, dodaje AP.

Hiljade Amerikanaca su prošle noći na ulicama od Sijetla na zapadnoj obali SAD, preko Čikaga i Los Anđelesa, sve do Njujorka na istočnoj obali protestovale zbog odluke da se ne podigne optužnica protiv belog policajca koji je u avgustu nenaoružanog mladog crnca u Fergusonu, predgrađu Sent Luisa.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.11.2014. 22:51
Kinezi su stara civilizacija dosta taktiziraju simpaticni su celom svetu ALI SU ISTO TAKO I PRETNJA CELOM SVETU JER SU DOVOLJNO POKVARENI. VELIKA SANSA RUSIJE JE UPRAVO SADA DA DESTABILIZUJE AMERIKU ZBOG RASNIH NEMIRA BI DOBRO DOSLA DA MALO RELAKSIRA SITUACIJU U EVROPI SMANJI UTICAJ JENKIJA U UKRAJINI I EVROPI I POKRENE PRICU O LAZNOJ AMERICKOJ DEMOKRATIJI I LAZNIM LJUDSKIM PRAVIMA. BUMERANG JE CUDNA SPRAVA.
Sreda 26.11.2014. 07:53
Poznavao sam jednu Nemacku casnu sestru koja je bukvalno obisla svet.Zena mi rece bila je u Africi-Indiji.itd.Ali sta je dozivela u Americi zvucalo je gotovo neverovatno.Ja kao klinjo tada naivan i Holivud napaljen nisam mogao da verujem sada mi je sve jasno.
Sreda 26.11.2014. 07:59
Te belosvetske suge teraju Srbiju na parade ponosa kao fol radi tolerancije a ubijaju nenaoruzane klince samo zato sto su crnci.Daleka njima njihova demokratija neka se pokriju usima rasisti bedni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online