Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 19.12.2014.
19:12
Srna A

"Smanjiti pritisak na Rusiju"

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer izrazio je zabrinutost da bi sankcije EU protiv Moskve mogle da destabilizuju Rusiju i upozorio da treba "popustiti pritisak".

Beta/AP/C. R.
Strahuje od destabilizacije u Moskvi: Frank Valter Štajnmajer
 

Štajnmajer, član Socijaldemokratske stranke /SPD/, rekao je za "Špigl" da su dramatičan pad vrednosti rublje i cena energenata izazvali ekonomsku i finansijsku krizu u Rusiji, što će da utiče na "politički pejzaž u toj zemlji".

"Ne može biti u našem interesu da cela situacija izađe van kontrole. Moramo to da imamo na umu u našoj politici sankcija", istakao je Štajnmajer.

Na pitanje da li strahuje od destabilizacije u Moskvi ukoliko Evropa ne ublaži sankcije, Štajnmajer je rekao da ga to brine, te da će kriza u Rusiji samo stvoriti više nesigurnosti, zbog čega se protivi daljim kaznenim merama.

Lideri EU upozorili su Moskvu da su spremni da "ostanu na kursu" sankcija, ako Rusija odbije "da se povuče iz Ukrajine".

S druge strane, neki krugovi u EU smatraju da treba promeniti strategiju i umesto podrške Ukrajini krenuti u pravcu popuštanja "zategnutosti" s Moskvom.

Nemačka je "najglasnija" u pokušaju da ubedi ruskog predsednika Vladimira Putina da sarađuje sa Zapadom, ali do sada bez uspeha.

POVEZANE VESTI

Subota 20.12.2014. 10:35
Upravo sam čuo da će zbog ovoga što ovaj ijavi, Obama da im uvede sankcije i da ih „urazumi“. Kako je sve manje para koje dolaze od pljačke i monopola, stiže nova kriza a tada se narod pita: „Di su naši novci“ koje smo do sada zarađivalii? Kako to da novaca sada nema? Zašto novci ne dolaze i na kraju ko je odgovoran što i dalje pare ne dolaze? Valjda će EUropejci shvatiti ko ih stvarno sprečava da oni sarađuju sa svima i ne zarađuju, da bi USA zaradili i na njima. Jasan primjer je južni tok. Južni tok ne može proći dok se ne obezbijedi da USA prodaju Ruski gas EU uzimajući 25% ne radeći ništa. To više nije moguće. Kad ustane njihova "kuka i motika" Obamine sankcije ništa neće da znače. Neće to više niko da trpi po cijenu sukoba sa SAD.
Četvrtak 22.01.2015. 17:58
Nemačka je "najglasnija" u pokušaju da ubedi ruskog predsednika Vladimira Putina da sarađuje sa Zapadom, ali do sada bez uspeha....? Kako to, pa zar Nemačka nije na čelu EU sankcija, šta se desilo da su odjednom zabrinuti ! Nije valjda da nam hoće reći da nisu htjeli destabilizaciju Rusije, pa što su onda uvodili sankcije ? Shvatili su da Putin kada kaže da će nešto uraditi, uradi, ali kada kaže da neće, onda i neće !
Petak 19.12.2014. 19:17
Zasto ? Pa Rusi se uopste ne osecaju pritisnutim !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online