Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.12.2014.
02:07
Vesti A

Drogirana izbola nedužnu decu?

Majka monstrum iz Kvinslenda, 37-godišnja Mersani Varija i zvanično je optužena za ubistvo svojih sedmoro dece i sestričine, čija su tela pronađena u siromašnom naselju Manura na severu Kernsa.

Beta/AP/G. M.
Policija vrši uviđaj na mestu gde su pronađeni ubijeni mališani
 

Optužnica joj je pročitana u nedelju pre podne, kada je u bolničkoj sobi gde se nalazi pod policijskom stražom posetio sudija. Ona je trebalo juče da bude i formalno izvedena pred Prekršajni sud u Kernsu.

Iako policija nije želela da u javnosti iznosi imena stradalih, pravdajući to kulturnim razlozima, mediji su tu informaciju ipak objavili. U stravičnom zločinu ubijeni su Petronela (2), Rodni (5), Danijel (6), Azarija (8), Rajden (9), Čatni (11), Anđi (12) i Malili (14).

Donacije

Gevin King, član Parlamenta iz Kernsa, pozvao je zajednicu da uplati novčane donacije za pomoć porodici, pozivom na broj 1800 543 354.
- Uplate će primati Uniting Care Communitdž, koja sarađuje sa pogođenom porodicom i pomaže im u teškom trenucima - poručio je King.
U prikupljanje pomoći uključila se i versko-humanitarna organizacija Armija spasa.

Policija je najavila da će se pred sudom usprotiviti svakom zahtevu da se osumnjičena žena brani sa slobode. U nedelju je završena obdukcija, ali javnost još neće biti upoznata s detaljima nalaza patologa.


- Svako ima pravo na pošteno suđenje, naš posao je da sakupimo dokaze i dostavimo ih sudu. Naš zadatak nije da spekulišemo o bilo čemu. Ne želim da išta bude pogrešno urađeno, što bi moglo da ugrozi slučaj pred sudom - rekao je detektiv Bruno Esniker.


Iako predstavnik policije Kvinslenda nije želeo da potvrdi, mediji su objavili da je u trenutku stravičnog zločina, optužena bila pod dejstvom droge ajs, kao i da se znalo da koristi narkotike. Veruje se da je Mersani izbola decu tokom nastalih psihoza od uzimanja narkotika.


Ispred kuće u Mari ulici u Manuri nastavili su da dolaze članovi porodice nedužnih žrtava. U Kerns su počeli da pristižu i članovi familije koja živi na krajnjem severu Kvinslenda, kako bi zajedno prisustvovali tradicionalnom opelu za ubijene mališane, a nakon toga i sahrani.


Velika grupa ljudi, u kojoj su mnogi plakali, dolazila je u Manuru kako bi ispred kuće polagali cveće i poruke za žrtve bezumnog zločina. U subotu po podne na mesto tragedije došlo je i pet očeva ubijene dece.


Naselje Manura u kojoj živi mali broj ljudi, od petka je najtužnije mesto u Australiji. U naselju se održavaju crkvene službe i javne molitve, kako bi se ljudima pogođenim nesrećom pomoglo da je lakše prebrode.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online