Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 29.12.2014.
14:51
Beta A

Češki veteran s KiM odbija NATO odlikovanje: "Stidim se Zapada"

Bivši češki vojni lekar, veteran iz misija na Kosovu, u BiH i Avganistanu, zatražio je od češkog ministra odbrane da mu oduzme odlikovanja NATO jer se ne slaže s politikom Zapada prema Rusiji i jer se stidi zapadnog vojnog saveza kao "zločinačke organizacije".

Beta/AP/V. K.
"Ali već tada, posebno u vezi sa sukobom na Kosovu, počeo sam da sumnjam u to da je naš put ispravan"
 

"Impuls za taj korak je sadašnji politički razvoj", kazao je za Mladu frontu Dnes potpukovnik Marek Obrtel, nekadašnji načelnik 11. češke poljske vojne bolnice u Avganistanu.

"Služio sam uvek najbolje koliko je bilo u mojoj moći, jer smatram da takva služba ne može da se radi polovično. Ali već tada, posebno u vezi sa sukobom na Kosovu, počeo sam da sumnjam u to da je naš put ispravan", napisao je Obrtel u otvorenom pismu.

Češki vojni lekar zatražio je da mu se oduzmu četiri medalje NAT koje su mu dodeljene za službu u inostranim mirovnim misijama, zato što se, kako je napisao, stidi što je služio "zločinačkoj organizaciji" koja na čelu sa SAD "nameće svoje interese svetu i izaziva oružane sukobe".

Obrtel je smatra da SAD zbog toga što navodno ekonomski propadaju, žele da izazovu svetski rat s Rusijom i da za to zloupotrebe teritoriju Evrope.

Češki potpukovnik je pohvalio je predsednike Rusije i Češke, Vladimira Putina i Miloša Zemana koji po njegovoj oceni naziva stvari pravim imenom i podseća Čehe da je Rusija deo Evrope.

"U novom Hladnom ratu stojim na strani predsednika Putina", napisao je Obrtel.

Ministarstvo odbrane Češke je poručilo Obrtelu da ne postoji propis po kojem bi ono moglo da mu oduzme medalje, i da, ako želi da ih se odrekne, mora sam da ih vrati.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.12.2014. 15:03
U tekstu pise Jasno i Glasno.........nato je zapadna zlocinacka organizacija.........U prevodu " oni su ubice-koljaci-najgora stvorenja koja nijesu ljudska bica no mrtvi........demoni djavoli......Imali leka za taj grozni savez ubica..?...........Ima sacekajte 2015 i Vidjete kako se medjusobno pojedu!!!!!!! + Smrt svijema koji zlo nenesose Srbima-Nacci-nato u paklu se krckao +
Ponedeljak 29.12.2014. 15:20
Ovaj je izgleda mnogo kasno video sta je zlikovacki nato!!! Ali opet hvala mu!!
Ponedeljak 29.12.2014. 15:47
Još ovom zemaljskom kuglom prošeta po koji Čovek.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online