Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 09.01.2015.
08:48 >> 19:16h
Beta A

Braća teroristi ubijeni, talac oslobođen

Francuski specijalci posle višečasovne opsade ubli su braću Kuaši, koji su se zabarakadirali u jednoj zgradi u gradiću Damartin en Goal, gde su držali i taoce. Akcija je trajala desetak minuta i ishod je "pozitivan", a potvrđeno je da su braća Kuaši "pala", javlja CNN.

19.12 - Braća Kuaši, izgleda, nisu znala da imaju taoca, prenose francuski mediji. "Figaro" je objavio da se muškarac za koga se verovalo da je talac terorista skrivao u jednoj od prostorija preduzeća otkako su braća Kuaši jutros zauzela tu zgradu. Novinar "Figaroa" sa lica mesta javlja da napadači nisu znali da se Lilijan (27) skriva u tom objektu.
17:33 - Iz zgrade u Damartinu izveden je talac koga su držala braća Kuaši. Talac je nepovređen, javlja AFP.
17:31 - Braća Kuaši, osumnjičeni za napad na redakciju na "Šarli Ebrdo", ubijeni su u policijskoj akciji u Damartinu, javlja AFP.
17:20 - Francuski list "Figaro" javlja da su se u Damartinu čule jake detonacije i rafalna paljba, a da se na krovu zgrade u kojoj su teroristi vide ljudi. Fotografije sa lica mesta pokazuju dim koji se nadvio iznad zgrade.
 

"Prioritet je da se uspostavi dijalog. To može da potraje dugo, satima, a ponekad danima", rekao je Brande.

Osumnjičeni su policiji preko telefona rekli da žele da umru kao mučenici, rekao je jedan francuski zvaničnik.

Napadači drže najverovatnije jednog taoca u zgradi štamparije nekoliko kilometara od pariskog aerodroma Šarl de Gol.

U toku su pregovori osumnjičenih terorista i policije.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev potvrdio je da je u toku policijska akcija s ciljem da se se "neutrališu" napadači u mestu Damarten.

U poteru za osumnjičenima, braćom Šerifom i Saidom Kuašijem, koji su jutros prilikom bega ukrali automobil tipa "pežo", uključeno je više hiljada pripadnika elitnih jedinica francuske policije i žandarmerije.

Najmanje dva leta otkazana su danas na aerodromu Šarl de Gol iz bezbednosnih razloga budući da su osumnjičeni opkoljeni u blizini.

Obližnje bolnice su u stanju pripravnosti. Škole su zatvorena a stanovništvu je rečeno da ne izlazi na ulice.

Mediji javljaju se teroristi nalaze u zgradi kompanije CTD (Creation Tendance Decouver), koja se bavi grafičkim dizajnom.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev potvrdio je danas da je u toku policijska akcija protiv osumnjičnih terorista. On je potvrdio akciju u Damartenu posle razgovora sa predsednikom i premijerom Francuske, kao i sa najvišim policijskim zvaničnicima.

Pre dva dana, 7. januara, izvršen je krvavi napad u Parizu na satirični nedeljnik "Šarli Ebdo" u kome je ubijeno 10 novinara i dva policajca.

Prema podacima iz Vašingtona, Šerif i Said Kuaši su više godina na američkoj listi terorista, a Said Kuaši je obučavan u Jemenu.

Šerif Kuaši je džihadista poznat francuskim antiterorističkim službama. On je osuđen 2008. na tri godine zatvora, od kojih 18 meseci uslovno, zbog učestvovanja u mreži za slanje boraca za Al Kaidu u Iraku.

POVEZANE VESTI

Petak 09.01.2015. 09:03
Ma da, ovi sa slike su teroristi, samo sto nisu. Da je neko na brzinu opljackao neku prodavnicu u centru Pariza, ne znam da li bi se tako lako izvukao."Ovi "se raspucali u centru Pariza kao da su u Siriji, smireno, i ulaze u autu vozeci polako. A i sve to u vezi licne karte mnogo smrdi. I da su je namerno ostavili samo da bi zavarali trag, zasto je policija "poverivala " da su bas ovi sa licne karte. Ko je ministar u. p. francuske? Ekrem Jevric? Znaci, cim je ministarstvo objavilo da su pocinioci oni sa l.karte to govori da je sve ovo namestaljka. Tajne sluzbe stoje iza svega ovoga
Petak 09.01.2015. 10:21
Две муве једним ударцем , много смрди .Коме одговара овакав сценарио . Решили се сатиричног листа и плус оптужили профи убицу са незгодом светског шепртље . Ово подсећа на оног пијаног пљачкаша који је ушао у банку и на визит карти своје жене написао -- ово је пљачка , дајте новац --- . Човеку остаје само да се запита да ли је на делу нова врста цензуре . Нема више затварања новинара , све по кратком поступкуа а кривац ће се увек наћи у датом тренутку уз невероватно образложење .
Petak 09.01.2015. 09:31
Isto scenario kao 11 septembar. Svi podrzavaju Francusku "Je suis Charlie"mediumi su aktivirani za pranje mozga evropljanima. Sledi "oštar " odgovor Francuske ( sigurno na Siriju) naravno sa koalicionim partnerima. Pa koja drzava bi odbila da ucestvuje u ratu posle ovog teroristickog cina :) I eto ti Evropu u ratu. A ameri ce trljati ruke, uskocice da nas "oslobode " .Ajde mozemo da izdrzimo i rat i sve,ali koooo ce posle sledeciih 50 god da slusa i trpi "amerika " i "sad_evrooa" da pricaju ovde kako su nas ameriiii spasili!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online