Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 24.01.2015.
09:13
Beta A

“Pobeda nad nacizmom ne sme se pretvoriti u proslavu rusofobije“

Ruska državna Duma odlučna je da ne dozvoli da se 70. godišnjica pobede na nacizmom u Drugom svetskom ratu izrodi u manifestaciju rusofobije, izjavio je u Moskvi predsedavajući spoljnopolitičkog odbora Dume Aleksej Puškov.

Beta/AP/A. Z.
Ne sme se zaboravtiti da je Rusija imala veliki doprinos u pobedi nad nacizom

- Prema našem mišljenju, sada je samo bitno evropske poslanike ponovo dovesti do spoznaje da su principi, na kojima je Evropa posle rata utemeljena, od ključnog značaja za dalju egzistenciju kontinenta. Ne želimo da dopustimo da proslava 70. godišnjice bude manifestacija rusofobije. Nemali je, međutim, broj političara koji to žele da urade - rekao je Puškov, a prenosi ruska agencija Sputnik.

One je dodao da jake pozicije u Evropi imaju i druge snage, koje "Rusiji odaju poštovanje i cene njen doprinos u pobedi nad nacizmom".

Prema njegovim rečima, gotovo svi francuski poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nameravaju da glasaju protiv produženja sankcija Rusiji.

- Nedavno sam prisustvovao sednici jednog odbora uoči plenarne sednice skupštine sazvane za ponedeljak. Raspoloženje francuske delegacije je jasno. Gotovo četiri petine nameravaju da glasaju protiv sankcija Rusiji - rekao je Puškov.

Sličan stav, prema njegovim rečima, deli i veći broj poslanika iz zemalja poput Austrije, Italije, Španije, Grčke, Kipra, Mađarske, Finske, Azerbejdžana, Češke i Srbije.

- U tim zemlja postoji svest da celokupna pažnja Evrope ne sme da bude uperena samo na histerične izjave iz Kijeva, kojima teško može da se veruje - rekao je Puškov.

POVEZANE VESTI

Subota 24.01.2015. 10:39
Moji dragi Rusi, vi izgleda da još niste shvatili da fa/ šizam nije iskorijenjen u EU ! Evropa je bila Evropa sve dok nije pao berlinski zid, gdje su glavni i odgovorni za dva svjetska rata, mic po mic došli na vodeću ulogu ! Vuk dlaku mijenja, ćud nikada, njemačka politika je uvijek bila ratoborna, do sada su se služili drugim narodima, naročito Francuzima da bi prikrili svoje prave namjere ! Samo da se sjetimo njihove uloge u raspadu Jugoslavije i na koji način su to izveli, zanemarujući na/cističku prošlost nekih ! Zato su se svetili i svete narodu, koji se uz vas Ruse, jedini borio protiv njih ! Sada im je namjera da vas ocrne, kao što su uradili sa Srbima i dan pobjede nad fa/šizmom će biti neki drugi smisao !
Subota 24.01.2015. 09:39
Rusi su unistili Najvecu pretnju po covecanstvo hitlera......Al njemacka koja je po svim pravilima prirodne ravnoteze trebala da NESTANE nije no su joj omogucili dalje da zivi !???!!!...........Zasto ? Posle 2 sv. rata Rusi su celu evropu trebali da ociste i da zauzmu da je aneksiraju " Jer su je platili ljudskim zivotima " 70 godina kasnije rak nemacki u formi bolesti nac-izmaa opet napada Jedinu Zemlju Na Svetu koja je Zdrava i koja Jedina moze da se suprostavi Crnim Mocima koji su sada odlucili da idu istim stopama hitlerovim i da pokore Covecanstvo...........Al to im nece proci Dok god ima Rusije i Mocnog njihovog Oruzija........... + Zivela Ruska Atomska Bomba +
Subota 24.01.2015. 13:54
Мржња и немоћ су веома озбиљне болести, од њих може да се рикне!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online