Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 26.01.2015.
14:49
Beta A

Rusija odgovara na pretnje: Manipulišete tragedijom

Zvaničnici Rusije odgovorili su u ponedeljak na pretnju lidera Zapada da će Moskvi uvesti nove kaznene mere zbog eskalacije borbi na istoku Ukrajine.

Beta/AP/S. V.
Tragedija u Marijupolju povod za pooštravanje pritiska na Rusiju

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da subotnji raketni napad na grad Marijupolj, u kojem je poginulo najmanje 30 ljudi, predstavlja tragediju kojom se manipuliše kako bi se "raspirila antiruska histerija" na Zapadu.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je ruskim novinskim agencijama da je Ukrajina odgovorna za "varvarsko granatiranje" i dodao da se kriza može razrešiti samo sa "čvrstom političkom voljom Kijeva".

Ruska ekonomija teško je pogođena sankcijama Zapada i padom cena nafte. Rublja je već izgubila oko polovine vrednosti u odnosu na prošlu godinu. Posle novih pretnji sankcijama, ruska valuta je izgubila skoro tri odsto vrednosti.

Portparol ukrajinskih oružanih snaga Vladislav Seleznjov je rekao da je sedam vojnika poginulo i da je još 24 ranjeno u jučerašnjim borbama, a da je 184 vojnika zarobljeno.

U Marijupolju danas nije bilo borbi. Drum koji iz grada vodi na istok, ka teritoriji pod kontrolom proruskih separatista, zatvoren je odlukom ukrajinskih snaga, pa je nejasno da li su pobunjenici išta napredovali ka predgrađima. Njihovi najistureniji položaji su na desetak kilometara od istočnih predgrađa Marijupolja.

Na Donjeck, najveći grad pod kontrolom pobunjenika u Donbasu, granate i dalje padaju, ali nije jasno da li je u napadima iko poginuo.

Mada bi sankcije Moskvi trebalo da isteknu ovog leta, predsednik SAD Barak Obama rekao je juče da će Vašington i njegovi evropski partneri raditi na "jačanju pritiska na Rusiju", što bi bio odgovor na poslednju eskalaciju nasilja. Ministri spoljnih poslova zemalja Evropske unije održaće u četvrtak vanrednu sednicu na kojoj će razmotriti situaciju u Ukrajini.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.01.2015. 16:47
Naredili smo ukro-f a š i s t i m a ne prekidajte borbe jer Rusi moraju zbog nečeg biti kažnjeni.Što narod gine šta ih briga-to je samo narod nisu čak ni kućni ljubimci.
Ponedeljak 26.01.2015. 14:58
Kako SME Zlocinacki ratnohuskaski ubilacki zapad da Demonizuje Nas Voljeni Bratski Narod Ruski............. Srbi i Rusi u rovovima ginuli zajedno za Ocuvanje Izvornog Pravoslavlja za Ocuvanje Covecanstva od Najezde Fassisticko-kapitalisticke....Majku im natovsku pokvarenu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online