Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 28.01.2015.
06:13
O. Ikodinović - Vesti A

Spreme optužbe, pa napadnu

Mir u Ukrajini nije potreban, pre svega, "partiji rata" u Kijevu, a tragedije koje su se dogodile poslednjih dana, gađanje autobusa u gradu Volnovahi i stambenih četvrti u Marijupolju, kijevske vlasti, tradicionalno, koriste za podizanje histerije, izjavio je stalni predstavnik Rusije Vitalij Čurkin na zasedanju Saveta bezbednosti UN. On je pozvao zapadne zemlje, naročito SAD, da "ne pokrivaju Kijev".

Beta/AP/B.M.
Vitalij Čurkin - usamljeni glas u Ujedinjenim nacijama

Čurkin je izjavio da je Zapad burno reagovao zbog napada na Marijupolj, ali da nekako uvek ćuti kada kijevska vojska granatira gradove koji su pod kontrolom ustanika.

- Tragedije koje su se dogodile poslednjih dana Kijev tradicionalno koristi za podizanje histerije. Optužbe na račun ustanika se iznose odmah posle incidenata. Utisak je da su optužbe pripremljene unapred. Iz Kijeva se odmah čuju neizmenjeni pozivi zapadnim prestonicama za finansijsku i vojnu pomoć, a takođe vrši se pritisak na Rusiju - kazao je ruski diplomata, dodajući da se interesovanje za događaje snižava pošto je "propagandistička tačka odigrana". On je skrenuo pažnju na to da i Volnovahu i Marijupolj kontrolišu - ukrajinske snage.

Instruktori

Zamenik komandira ustanika Donjecke narodne republike Eduard Basurin kaže da je u pomoć ukrajinskim snagama bezbednosti stiglo mnogo instruktora iz NATO-a zemalja.

- Slična tragedija u Donjecku, kada je pucano na stanicu gradskog saobraćaja, nije bila praćena ni tužnim marševima u Kijevu, ni sazivanjem sednice SB UN. Čak nije udostojena ni izjavom generalnog sekretara UN - dodao je Čurkin.

- Ko god da je granatirao Marijupolj na istoku Ukrajine, namerno je ciljao civile, što bi moglo predstavljati ratni zločin i kršenje međunarodnog humanitarnog prava - izjavio je zamenik generalnog sekretara UN za politička pitanja Džefri Feltman.

Predsednik Rusije Vladimir Putin optužio je ukrajinsku vojsku da je "NATO legija" čiji je glavni geopolitički cilj čuvanje Rusije od širenja.

- U suštini, to nije vojska, to je strana legija, u ovom slučaju legija NATO-a, koja naravno nema za cilj odbranu ukrajinskih nacionalnih interesa. Tamo postoje potpuno drugi ciljevi - istakao je Putin i dodao: "To su zaista delom zvanične jedinice oružanih snaga, ali svojim najvećim delom su takozvani dobrovoljački nacionalistički bataljoni."

Krvavi saveti Amerike

Svaki put kada SAD daju savet Kijevu - krvoproliće se povećava, izjavio je zamenik ruskog ministra inostraih poslova Grigorij Karasin, odgovarajući na pitanje da li treba uključivati Vašington u pregovore za rešavanje krize u Ukrajini.

"Amerikanci odavno savetuju Porošenka i Jacenjuka. Potpredsednik SAD Bajden gotovo svakodnevno vodi razgovore sa kijevskim rukovodstvom. Kao po pravilu, posle njih sledi zaoštravanje, novo krvoproliće", rekao je Karasin.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.01.2015. 06:33
Јадан украјински народ који ратује за интересе Америке.Јадна им мајка!!!!
Sreda 28.01.2015. 17:47
Uskoro Kijev neće biti potrebe da neko pokriva-njega će zakucati u mrtvalki sanduk.Smrt f a š i z m u!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online