Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 01.02.2015.
16:26
Beta A

"Kad nešto prihvate Rusija i Ukrajina mislite da je to sigurno"

Ivica Dačić, šef diplomatije Srbije koja ove godine predsedava OEBS-om, rekao je u nedelju da predstavnici prorusi na istoku Ukrajine nisu mogli da prihvate plan primene protokola iz Minska bez, kako su naveli, daljih konsultacija i da još nije zakazan novi sastanak kontakt grupe za Ukrajinu.

Fonet/D. A.
Problem je što se ne poštuje ni dogovor iz Minska: Ivica Dačić

- U subotu je trebalo da bude održana sednica kontakt grupe i svi su došli, ali je problem u tome što nisu došli oni predstavnici koji su potpisali plan, nego su to novi, koji u određenom momentu nisu mogli, tako kažu, da ovaj plan prihvate bez daljih konsultacija -rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare u Beogradu.

On je ocenio da je jedina pozitivna stvar što nije došlo do odbacivanja plana, koji je trebalo da bude potpisan juče, već će on biti dodatno razmotren.

- Šteta je što plan nije potpisan, zato što je on dogovoren posle danonoćnih telefonskih konsultacija, pre svega u normandijskom formatu, i njega su usaglasili i Ukrajina i Rusija. Kad nešto prihvataju i Rusija i Ukrajina onda pomislite da je to sigurno, ali, pokazalo se, međutim, da ipak nije došlo do potpunog prihvatanja plana - rekao je Dačić.

On je dodao da još nije zakazan nov sastanak kontakt grupe.

- Trebalo je da bude danas, ali danas nema uslova za njegovo održavanje - rekao je Dačić i dodao da se "ne razmišlja o novom planu koji bi izlazio van dogovora u Minsku".

- Ovde je problem što se ne poštuje ni ono što je dogovoreno u Minsku - ukazao je Dačić i dodao da je OEBS, "jedina međunarodna organizacija koja nešto posreduje da bi došlo do prekida vatre u Ukrajini ima mnogo operativnih problema na terenu."

- Koliko god neko želi mir u Ukrajini, niko neće, na primer, da da bespilotne letelice besplatno. Tako da će za njih morati da bude raspisan tender - rekao je Dačić i dodao da trenutno u Ukrajini ima oko 400 posmatrača, od čega četiri iz Srbije, a da je cilj da ih bude 500.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.02.2015. 16:43
Дачићу потписао си Бриселски споразум и тиме дозвољаваш да Косово буде држава. Ако Косово може да буде држава онда Дачићу и Доњецк Република може да буде држава.Дачићу колико те плаћају САД .
Nedelja 01.02.2015. 20:37
Slobin učenik,magistrirao izdaju svog naroda sad hoće da doktorira na Rusima .mali morgen neće proći.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online