Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 09.02.2015.
22:24
Beta A

"Ruska agresija učvrstila jedinstvo SAD i Evrope"

Predsednik SAD Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel rekli su u ponedeljak da je ruska agresija u Ukrajini samo učvrstila jedinstvo SAD i Evrope.

Beta/AP/Evan Vucci
Barak Obama i Angela Merkel u Beloj kući

Zapadne zemlje razmatraju novu mirovnu inicijativu za okončanje sukoba u istočnoj Ukrajini, ali je Obama ipak ostavio mogućnost da bi ako nova diplomatska runda predviđena za sredu propadne, SAD mogle da pošalju naoružanje Ukrajini, navodi AP.

Obama je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Merkelovom naveo da dok tek treba da bude doneta odluka o slanju naoružanja Ukrajini, njegov tim razmatra "da li postoje dodatne stvari koje mogu da se učine da bi se pomoglo Ukrajini da ojača odbranu, pred ruskom agresijom".

Merkel i ostali evropski lideri oštro se protive slanju oružja Ukrajini, delimično i zbog toga jer strahuju da bi to moglo dovesti do izbijanja stvarnog rata sa Rusijom.

SAD i Evropa su do sada u velikoj meri bili složni u odgovoru na konflikt između Rusije i Ukrajine, što je podstaklo spekulacije da je sadašnje javno neslaganje oko naoružavanja Ukrajine zapravo taktika da se natera ruski predsednik Vladimir Putin da pristane na novu mirovnu inicijativu.

Merkel je danas, tokom zajedničke konferencije za novinare sa Obamom, potvrdila ponovo da ne vidi da je moguće vojno rešiti konflikt u istočnoj Ukrajini.

Ona je, međutim, dodala da bez obzira šta Obama odluči "savez između SAD i Evrope će ostati čvrst".

Nemačka kancelarka je istakla da je diplomatsko rešenje ključno za održanje mira u Evropi.

- Ja lično ne bih mogla da živim da nisam ovo pokušala", rekla je Merkel, aludirajući na novu mirovnu inicijativu za istočnu Ukrajinu, koju je pokrenula zajedno sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.02.2015. 09:34
SAD i EU nikad dalje nisu bile jedna jedan od drugog. Ogromno ne jedinstvo za nekoliko godina ce zabiti EU,dok SAD kao najzaduzenija zemlja u istoriji covecanstva polako propada i gubi uticaj u svetu. Cim oni pricaju o jedinstvu to treba citati kao ne jedinstvo i velike razlike u pogledu daljeg delovanja! Satanisti sa zapada su na putu bez povratka!!!!
Utorak 10.02.2015. 12:40
+++++ родољуб и велика_србија. Притискају своје поданике, да им се не истргну из руку.
Utorak 10.02.2015. 06:36
Zapad za sva vremena
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online