Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 14.02.2015.
10:34
Beta A

"Vratićemo isporuku oružja Ukrajini na dnevni red"

Šef poljske diplomatije Gžegož Shetina odbio je mogućnost da su nakon sporazuma u Minsku potpuno van igre isporuke oružja Ukrajini i za poljsku javnu TVP.info izjavio je da će se tema naoružavanja Ukrajine vratiti na dnevni red ukoliko se sukob ne okonča.

commons.wikimedia.org/Aargambit
Sankcije Zapada Rusiji su se pokazale kao efikasne

- Amerikanci, predsednik Obama, potpredsednik Bajden i državni sekretar Keri to su vrlo jasno rekli. Pitanje isporuka oružja vratiće se u razgovore i političke analize, ako se taj sukob ne okočna kako smo hteli, odnosno kako predviđa sporazum iz Minska", kazao je sinoć Shetina informativnom kanalu nacionalne televizije.

Poljski ministar pohvalio je sankcije koje je Zapad uveo Rusiji i ocenio da su efikasne, a uz pad cena nafte čiji je Rusija izvoznik, osećaju se u ruskom budžetu, i dodao da za ukidanje sankcija i eventualnu privrednu saradnju Evropa iščekuje da vidi kako će biti primenjen najnoviji sporazum o primirju u Ukrajini.

- Evropa je oprezna. Neće biti nove etape privredne saradnje s Rusijom... Iz prošlosti treba izvući pouke. Svi smo sada mudriji. Treba samo da budemo strljivi i dosledni - kazao je Shetina.

Šef poljske diplomatije pozdravio je poslednji sporazum iz Minska i naglasio da je svaka ideja da se dogovori mir i povuče oružje dobra.

- Najvažniji je dogovor o prekidu vatre. Pitanje je, međutim, pod kakvim je uslovima i da li smo sigurni da će mir zaista u nedelju doći u Donbas. Te sigurnosti nema - rekao je Shetina.

Za razliku od prethodnog sporazuma iz Minska u septembra prošle godine, po rečima Shetine, ovog puta nema euforije, a Evropska unija iščekuje i proveriće da li se novi sporazum zaista primenjuje.

Za razliku od suseda, Češke i Slovačke, koje su zauzele stav da bi pomoć Ukrajini u oružju sada samo dolila ulje na vatru i pretvorila sukob u pravi rat s nesagledivim posledicama, poljski zvaničnici izjavljuju da je Poljska spremna da Ukrajini isporučuje oružje, pošto nema embarga, ali ne kao pomoć već na komercijalnoj osnovi.

POVEZANE VESTI

Subota 14.02.2015. 10:44
Фашиисто и Русија ће испоручивати оружје у Украјини и невин народ ће гинути а ти у фотељи.Решење за Украјину је исто као за Босну и Херцеговину подела и тачка .
Subota 14.02.2015. 13:23
Ко о чему, баба о уштипцима. Кукала вам мајка.
Subota 14.02.2015. 16:32
Šaljete i oružje i živi zid ukrajincima.Da se ne la,žrmo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online