Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 28.02.2015.
00:35
Tanjug A

Šta je Putin rekao o ubistvu Njemcova?

Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je ubistvo opozicionog političara Borisa Njemcova, ocenivši da je moguće da je u pitanju naručeno ubistvo. On je uputio danas saučešće Dini Ejdman, majci Borisa Njemcova (55) i poručio da će izvršioci ovog zločina biti kažnjeni.

Reuters
Biće učinjeno sve da izvršioci budu kažnjeni: Vladimir Putin, predsednik Rusije

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je ruskim agencijama da je moguće da ubistvo Njemcova koje se dogodilo u petak uveče predstavlja i "provokaciju", s obzirom na planove opozicije da u nedelju u Moskvi održi veliki protest, preneo je Rojters.

Peskov je dodao da je Putin bio brzo obavešten i da je izrazio saučešće povodom ubistva opozicionog političara. Putin je, kako je rekao Peskov, naredio bezbednosnim agencijama da sprovedu istragu o ubistvu Njemcova.

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je danas saučešće Dini Ejdman, majci opozicionog lidera Borisa Njemcova (55) koji je sinoć ubijen u centru Moskve.

"Primite moje najdublje saučešće za nenadoknadiv gubitak. Iskreno delim tugu koja Vas je zadesila", naveo je Putin u telegramu, objavila je Kancelarija ruskog predsednika.

On je naveo da je Njemcov ostavio trag u istoriji Rusije, u politici i javnom životu, radeći na važnim pozicijama u teškom periodu tranzicije zemlje, kao i da je uvek otvoreno i iskreno zastupao svoje stavove i branio svoje gledište.

"Biće učinjeno sve da organizatori i izvršioci podlog i ciničnog ubistva budu kažnjeni", stoji u izrazu saučešća koje je ruski predsednik uputio majci ubijenog političara.

Portparol ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekla je agenciji Rojters da je Njemcov preminuo u 23.40 od posledica hitaca iz vatrenog oružja ispaljenih u leđa.

Raša tudej je javila da je Njemcov u trenutku ubistva bio u pratnji ženske osobe, koju trenutno ispituje policija.

Kako je ranije javio Rojters, Njemcov, poznati kritičar Vladimira Putina, trebalo je da u nedelju u Moskvi učestvuje na prvom većem okupljanju opozicije u poslednjim mesecima.

POVEZANE VESTI

Subota 28.02.2015. 08:25
Mogu Care da te mrze , ali ja prodjoh i prolistah dosta portala , Niko ne optuzuje Putina , od sto komentara mozda desetak , dakle ---PUTIN i Niko drugi za evropu !!? " Bild" je posvetio mali clanak o tome , dok ostali nisu ni spomenuli nista --bla-bla-nbla- Nemcov je nebitna licnost !!?
Subota 28.02.2015. 09:02
Čist potpis namještaljke .....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online