Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Nedelja 01.03.2015.
10:12
B92 A

"Putin ne stoji iza ubistva. To je bio poklon za one koji ga mrze na Zapadu"

Ruski politički analitičar Dmitri Babič smatra da iako je Boris Njemcov bio jedan od najvažnijih opozicionara, on je imao vrlo malo političkog uticaja. Kako kaže, tragična smrt Njemcova je veliki poklon za one koji mrze Putina na Zapadu, "jer će tako moći da krive Vladimira Putina".

Reuters
Dmitri Babič (ruski politički analitičar): Sada će ovi sa Zapada moći da okrive Putina za Njemcovu smrt

- To je velika tragedija, ali sam siguran da Nemcov nikako nije bio pretnja Putinu. On nije imao nikakve šanse da osvoji izbore još od 1990. godine, kada je imao političkih uspeha. Tako da, reći da će njegovo ubistvo uticati na rusku politiku u Ukrajinu je preuveličavanje - rekao je Babič i osvrnuo se na podatke iz prošlosti, kada su se dogodile slične situacije.

- Rekao bih da je u istoriji postojalo još ovakvih događaja. Kada je dolazilo do sukoba između Rusije i Zapada, članovi opozicije, ponekad i liberali, su ubijeni pod nerazjašnjenim okolnostima - naglasio je Babič.

On je izjavio da je saglasan sa Mihajlom Kasjanovim, bivšim premijerom, da je veoma teško saznati ko stoji iza ubistva.

- Saglasan sam sa Kasjanovim da je teško utvditi ko se nalazi iza ubistva, ali mogu reći da je Putin poslednja osoba koja bi mogla da stoji iza toga i koja bi imala interes - naveo je analitičar.

Kako Dmitri Babič naglašava, mediji sa Zapada igraju značajnu ulogu i ubistvo Njemcova stavljaju sajedno sa ratom u Ukrajini.

- Nemcov nije imao političke uspehe od 1990. godine, niti je bio popularan kod naroda. On nije bio uticajna ličnost, tako da su sada mediji sa Zapada odigrali značajnu ulogu. Oni okrivljuju Putina i Kremlj za rat u Ukrajini. Mislim da je to nepravedno - zaključio je analitičar.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.03.2015. 11:20
Amerikanci se nece zaustaviti na ovom ubitstvu , upravo zbog male ili skoro nikakve pretnje kao opozicionara , namece se pitanje zbog cega je likvidiran , dakle poceli su sa manjim a krecu ka krupnijim ribama !!? idemo da vidimo ko je sledeci na listi odstrela americke politike
Nedelja 01.03.2015. 16:58
Pa naravno da ne stoji iza ubistva,To je svakom jasno i svako zna sem onog ko neće da zna i kome istina ne leži.
Nedelja 01.03.2015. 13:17
Путине буди терминатор на американци праци и немо издаш руси кој што слободан изда срби
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online