Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 02.03.2015.
13:15
Tanjug A

Ukrajinska manekenka tvrdi da nije videla ubicu Njemcova

Ukrajinska manekenka Ana Durickaja, koja je bila u društvu ruskog opozicionara Borisa Njemcova kad je ubijen u petak u Moskvi, izjavila je da nije videla ubicu, već samo njegov automobil.

tviter
Ana: Nisam dobro videla ubicu

Ona je u izjavi za televizijsku stanicu Dožd rekla da nije videla ništa sumnjivo u trenucima pre ubistva, a tokom samog čina nije uspela dobro da vidi ubicu, prenela je agencija Sputnjik.

- Okrenula sam se i sve što sam videla je automobil svetle boje. Nisam mogla da razaznam ni marku, ni model ni tablice pošto se vozilo brzo udaljavalo sa mesta ubistva, rekla je Durickaja.

Nadzorne kamere su snimile ubistvo Njemcova, ali se na snimku vidi trenutak pre i posle ubistva, ali ne i sam čin, preneli su ruski mediji.

Taj video-snimak objavila je juče moskovska televizija "Centar" (TVC), preneo je sajt Raša tudej.

Zločin, koji se dogodio na Moskvoreckom mostu u centru Moskve, snimila je kamera koja snima vremenske uslove u centru grada, a koja pripada televiziji TVC.

Snimak je obuhvatio širok kadar Moskvoreckog mosta, u blizini Kremlja, ali je kvalitet snimka takav da mogu da se razaznaju samo automobili na mostu i figure ljudi koji se kreću po njemu.

Kako navodi "Raša tudej", snimak pokazuje da je Njemcov ubijen u 23.31 sati po moskovskom vremenu, a da ga je ubica čekao na stepenicama mosta.

Sam trenutak ubistva nije snimljen, pošto je Njemcova i njegovu pratilju, ženu u belom kaputu za koju se pretpostavlja da je Durickaja, u tom momentu zaklonilo vozilo za čišćenje snega koje je prolazilo mostom.

Ubica je zatim potrčao prema automobilu koji ga je čekao nekoliko metara dalje na mostu, ušao je na mesto suvozača i napustio mesto zločina.

Ranije te večeri su bezbednosne kamere snimile Njemcova i Durickaju kako odvojeno stižu u moskovski tržni centar GUM na Crvenom trgu oko 22 sata po lokalnom vremenu.

Opozicionar i manekenka su navodno večerali u jednom od restorana u sklopu GUM-a, a zatim su odlučili da prošetaju do njegovog stana, koji se nalazi u blizini i do kojeg su morali da pređu preko Moskvoreckog mosta.

Njemcov je ubijen u petak kasno naveče u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, dan uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija.

Ruski istražni organi istražuju pet mogućih motiva za ubistvo Njemcova, uključujući pretnje koje je on dobio zbog svog stava prema napadu na francuski satirički list "Šarli ebdo", a razmatraju se i mogući poslovni i lični motivi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.03.2015. 13:23
Kaze da nije vidjela..........a njemu pucali u ledja !!!!??? Tkzv opozicijoni politicar koji pozajmljuje po 700 hiljada...hoce da se provede.....ukro-kuravela klekla kod mosta na kolljena.........A on becijo u zvezde...........bum-bum-bum gotovo je. Cista namestaljka, da nenagadjamo koje!!!????............vatikansko-masonski-zapadnjaci !!!???
Ponedeljak 02.03.2015. 15:21
et , vidjela ali ne smije reci eeee treba kasnije u setnju ....polako
Ponedeljak 02.03.2015. 16:19
Nije videla ku,rava-možda ga je zabavljala da mu skrene pažnju da pogodak bude siguran.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online