Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 03.03.2015.
11:56 >> 12:02h
Tanjug A

Američki policajci: Ubili smo beskućnika jer je hteo da nas razoruža

Policajci su ubili beskućnika u Los Anđelesu zbog toga što je pokušao da otme jednom od njih pištolj, izjavio je šef policije Los Anđelesa Čarli Bek.

Printscreen/pix11.com
Da li je policajce uplašio amaterski snimak ubistva, koji je objavljen?

On se nalazi pod velikim pritiskom pošto je slučajni prolaznik snimio ubistvo beskućnika proteklog vikenda i objavio ga na društvenim mrežama, pa je taj čin naišao na opštu osudu.

- Dok se na zemlji borio sa policajcima, on je silom zgrabio jedan od njihovih pištolja, zbog čega je jedan od policajac pucao i usmrtio ga - rekao je Bek novinarima.

Dva policajca koja su učestvovala u ovom događaju na sebi su imala kamere, u okviru projekta čiji je cilj razjašnjavanje slučajeva u ovakvim spornim situacijama, objasnio je Bek.

Postoji i policijski snimak...negde

Snimak koji su napravili policajci nije objavljen.

- U ovoj fazi istrage bi trebalo da ga objavimo - kazao je Bek, dodajući da veruje da su policajci "postupali saosećajno sve do trenutka kada je primena sile bila neophodna".

Na amaterskom snimku se vidi fizički obračun između ubijenog muškarca i nekoliko policajaca u Skid Rou, blizu centra Los Anđelesa gde živi veliki broj beskućnika.

Na video snimku se vidi kako žrtva udara policajce koji pokušavaju da ga savladaju. Zatim se čuje glas koji viče: "Bacite pištolj!" Posle toga se čuje nekoliko pucnjeva i prolaznici kako vrište.

Bek tvrdi da je pregledao snimak na kome jedan od policajaca više puta ponavlja: "Uzeo mi je pištolj!"

Kako je sve počelo?

Policija Los Anđelesa je ranije saopštila da su tri policajca pucala na žrtvu, navodi AFP. Oni su došli na to mesto nakon što je prijavljena krađa i pokušavali su da privedu osumnjičenog koji je pružao fizički otpor, ispričao je Bek novinarima u sedištu policije Los Anđelesa. Tokom borbe sa osumnjičenim policija je upotrebila i električni šoker, ali to nije imalo mnogo efekta, tvrdi Bek.

Istragu o ovom slučaju sprovešće nezavisni generalni inspektor, okružni tužilac i Istražna divizija policije Los Anđelesa, izjavio je portparol policije Endi Smit.

Dva policajca su zadobila lakše povrede, a oni koji su pucali u žrtvu sklonjeni su sa terena i poslati kući do daljeg, dodao je Smit.

Za sada nije poznato koliko policajaca je učestvovalo u ovom događaju niti koliko puta je pucano u žrtvu, rekao je portparol, dodajući da će identitet ubijenog biti objavljen kada njegova porodica bude obaveštena.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.03.2015. 16:43
O bože!Zaar tu i takvu policiju-strah i trepet celog sveta-jedan beskućnik.
Utorak 03.03.2015. 12:12
izvukli su beskucnika iz satora........uspavanog i U-b-i-l-i Ga......U-b-i-l-i Ga......U-b-i-l-i Ga...... Gledajte taj americki sljam kako ubbija........ novosti.rs/vesti/planeta.299.html:536320-Policija-ubila-beskucnika-prolaznik-objavio-snimak Kirbi Sta kazes za to ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online