Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 03.03.2015.
20:12
Tanjug A

"SAD će se agresivno suprotstaviti širenju Irana"

Sjedinjene Američke Države će se "agresivno suprotstaviti" pokušaju Irana da proširi svoj uticaj širom Bliskog istoka, čak i ako se postigne nuklearni sporazum, saopštio je danas Stejt department.

Beta/AP/C.K.
Vašington neće zatvarati oči pred politikom Irana

Ova najava jednog zvaničnika usledila je nakon kontroverznog obraćanja izraelskog premijera Benjamina Netanijahua Kongresu SAD, u cilju da istakne iranske ekspanzionističke nade, kao jedan od razloga da se zaustave nuklearni progovori, preneo je AFP.
 

Prvi diplomata SAD Džon Keri otputovaće u Saudijsku Arabiju sutra da uveri saveznike SAD u Zalivu da sporazum s Iranom neće značiti da Vasington žmuri i ne primećuje regionalne ambicije Islamske Republike.

- Bez obzira šta da se desi u nuklearnoj fajli, nastavićemo da se suprotstavljamo agresivno iranskoj ekspanziji u regionu i iranskoj agresivnosti u regionu - rekao je zvaničnik.

Šiitski Iran se osuđuje, a pomoć sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, za podršku huti šiitskim pobunjenicima, koji su osvojili glavni grad Jemena i za pokušaj uticaja na iračke lidere.

 -Ne možete videti iz nuklearnih programa nikakvu odluku u kom pravcu bi mogli ići odnosi SAD s Iranom u budućnosti - rekao je visoki zvaničnik Stejt departmenta novinarima i dodao da Vašington sarađuje blisko sa svojim većinom sunitskim saveznicima u Zalivu kako bi pomogao da ojača njihova bezbednost i sposobnosti da se brane njihovi interesi.

- Očito zemlje Zalva posmatraju pregovore vrlo pažljivo, one imaju legitimni razlog da žele da razumeju bolje šta pokušavamo da postignemo - rekao je on, ali je naglasio:

- To neće izmeniti ni jedan drugi aspekt našem pristupu Iranu -

POVEZANE VESTI

Utorak 03.03.2015. 20:18
Amerikanci debelo zaziru od Irana . Da imaju muda odavno bi ga sravnili sa zemljom ali ne pada im napamet . Uostalom Persija je postojala stotinama godina pre Amerike .
Utorak 03.03.2015. 21:48
Иран нема право да се шири а САД имају право да се шире колико хоће .Па дали је то правда .САД имају права на сваком Континенту да буду а Иран нема право .Смрт фашиистима .
Sreda 04.03.2015. 08:28
USA hoće nesmetano da pljačka svakoga. kad nema neprijatelja koje treba opljačkati, tada pljačka prijatelje a danas je USA došla u situaciju da USA bogataši i multi-nacionalne kompanije iu USA pljačkaju svoje građane. To ne može dugo da traje pa sada sve agresivnije pokušavaju da razbiju i opljačkaju Rusiju koja je najbogatija zemlja na svijetu da bi vratili ono što su dužni svojim građanima. Ali, zauvijek su zakasnili. Nema više "Gorbija" i Jeljcina i nikada ih više neće biti. Rusi nijesu Srbi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online