Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.03.2015.
00:11
Vesti A

"Deca vrište za taticom"

Danica Viks, supruga jednog od putnika u nestalom avionu MH370 Malezija erlajnza, gostovala je u emisiji Dejtlajn SBS televizije. Pričala je o godinu dana koje je sa sinovima provela u iščekivanju saznanja šta se dogodilo sa Polom, njenim mužem i ocem mališana. Pol, rudarski inženjer, bio je na putu na novi posao u Mongoliji.

youtube.com
Prošla već godina: Danica Viks sa mališanima

- Kako biste odgovorili kada vaš četvorogodišnji sin vrišti: "Dovedi mi tatu nazad" - pitala je Danica. - Gledajući ga u oči pune ljutnje i tuge, srce mi se cepalo i jedine reči koje sam mogla da prozborim bile su: "Žao mi je, dušo, nisam u stanju."

- Nisam mogla da mu obećam da ću mu dovesti oca nazad, čak i ako bi mu to malo pomoglo, a već dotle sam pokušala sve što je bilo moguće, da njihovog oca dovedem kući, mrtvog ili živog. Posle svega, znam bolje nego iko drugi koliko im nedostaje.

"Sedimo u praznini"

"Pokušavam najsnažnije da uradim sve što mogu da smekšam put kojim oni idu, dok sedimo u praznini, čekajući na nešto, bilo šta, što će našeg Polija dovesti kući kod nas."

- Ali kako bi, pretpostavimo, oni trebalo da shvate i razumeju šta se dešava? Oni su deca i samo traže svog oca. Hoće da im se ispuni ogromna praznina. Znam da ljudi obično treba da deci govore istinu. Ali šta je u ovome istina. Očajnički želim ako bi mi neko rekao - rekla je Danica.

- Prošlo je 12 meseci od kako je avion na liniji MH370 nestao i ništa više ne znam. Šta se desilo s Polom - mojim najboljim prijateljem, srodnom dušom, suprugom i divnim ocem moje dece. Ne znam više nego što sam znala 8. marta 2014. I jedini koji su pravno i moralno dužni da nam kažu istinu - oni u Malezija erlajnzu - ili kriju ili ni sami ne znaju. Kako god, odgovor nismo dobili i oni nastavljaju da se ponašaju tajnovito i tretiraju nas, familije, kao napast. Njihova jedina nada, čini se, jeste da ćemo svi jednom samo odustati.

"Ali gde su u tome naša deca? Oni odrastaju pod žigom najveće misterije avijacije, ili zavere, u njenoj istoriji. Sigurno ne znam šta se desilo, niti znaju stručnjaci u ovoj delatnosti. Nema priručnika da kaže kako se nositi sa nečim 'bez presedana', kako malezijske vlasti neprekidno opisuju tragediju MH370. Ja, dakle, bauljam dalje, mučeći se u očaju, frustraciji i besu sa jednostavnim životnim zadacima; ne znajući koji je danas dan, celu godinu, svi posebni događaji prošli su u punoj tuzi zbog Polovog odsustva."

- I naš jednogodišnji sin naučio je da, specijalno, kaže: "Tatice." I naš najstariji sin kaže mi da mu je njegov "superheroj" ostavio snagu da brine o svima nama. I pitam se, svakodnevno i s tugom, da li će Pol ikad moći da ih čuje kako to govore? Za sada, kada plaču i vrište za taticom, sve što mogu da uradim jeste da budem tu, slomljena srca i utučena, potiskujući emocije, da im ne pogoršavam stanje, svesna da sama mogu da plačem i jaučem kasnije, nasamo - ispričala je Danica za SBS televiziju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online