Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 16.03.2015.
11:27
B92 A

Kako je Varufakis "uvalio" srednji prst Nemcima?

U nemačkoj javnosti se podigla velika prašina zbog otkrića snimka grčkog ministra finansija iz 2013. godine u kom on pokazuje srednji prst Nemačkoj.

 
Jutjub
Hrvati "uvalili" Janisu: Srednji prst je montiran?

Janis Varufakis se u nedelju uveče gostujući u emisiji na prvom programu nemačkog javnog servisa suočio sa snimkom napravljenim na predavanju u Zagrebu.

- Grčka je u januaru 2010. godine trebalo da objavi da nije u stanju da ispuni svoje obaveze u evrima, kako je učinila Argentina. Zato Nemačkoj treba pokazati srednji prst i reći da sami treba da rešavaju problem, rekao je tada Varufakis.

Ipak, u programu nemačke televizije je rekao da je snimak lažan.

- Taj prst nikada nisam pokazao. Prst je montiran, to vam kažem bez ikakve sumnje. Verujte mi, naveo je Varufakis.

Nemački mediji su potom zatražili mišljenje eksperata za video montažu koji su jednoglasno naveli da nije bilo intervencija i da je snimak autentičan.

Eskperti kažu da je čak celo njegovo telo reagovalo na taj prst, kao i da na snimku nema ni senki, ni šumova i da je reč o originalu, gde sve "štima", pa i lepršanje njegove košulje, kada je podigao ruku, navode nemački mediji.

Varufakis je, povodom spekulacija o "rupi" u grčkom budžetu koja će do kraja marta biti velika milijarde evra u direktno video-uključenju iz Atine rekao da je radi o "malom problemu vezanom za likvidnost" i, kako danas ocenjuju nemački komentatori, imao monolog u emisiji i nije nikome dopustio da govori.

Na ocenu voditelja o tome da ministar finansija jedne zemlje-dužnika, kojoj će možda u martu nestati para, govori o krizi kao o bezazlenoj, Varufakis je rekao da je za Evropu važno da govori jednim glasom i da Nemci, kao i Grci veruju u "evropsku kuću".

"Gradimo tu kuću", apelovao je Varufakis, a mediji navode da se tako "blagi tonove" od njega čuju retko.

Tabloid "Bild" je na naslovnoj strani današnjeg izdanja pitao da li je Varufakis slagao milione Nemaca, a nedavno je isti dnevnik pozvao Nemce da kažu “ne“ davanju njihovog novca “lenjim Grcima“.

Možda je ovakav potez Varufakisa jedan od razloga za otvoreno negativan stav koji ministar finansija Nemačke Volfgang Šojble ima prema Grčkoj.

Varufakis pokazuje "srednjak" Nemcima na 01' 59'':

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.03.2015. 15:25
Pa to je bilo 2013.Nećemo se valjda vraćati u prošlost.Gledajmo u budućnost-EU!
Ponedeljak 16.03.2015. 15:53
hahahaa..cuj krvati pustili snimak , ako , i treba , i oni su dali nedavno zakletvu --usrasija --za borbu protiv eu --ha ha ha ...ode krvatska u tri lepe ..
Ponedeljak 16.03.2015. 13:22
ludi su nemci što daju pare grcima i za te pare ih zaje,bavaju,dao bi ja grcima srednjaka da za moje pare me zajeb,avaju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online