Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 21.03.2015.
04:13
B. Đokić - Vesti A

Ratovao u Ukrajini iz stana u Rusiji?

Još nije zvanično potvrđeno da je Radomir Počuča, bivši voditelj TV Pink i sadašnji dobrovoljac na ratištu u Ukrajini, uhapšen pre tri dana u ovoj zemlji. Informaciju o hapšenju je objavio na Fejsbuk profilu Dejan Berić, snajperista iz Srbije, koji se bori sa proruskim snagama u Ukrajini.

facebook.com/Deki Srbija
Vezan, a smeši se: Počuča sa lisicama

Informacije proverava srpska policija, koja ne isključuje mogućnost da se radi i o nekom sukobu između dve grupe Srba, dobrovoljaca u Donjetskoj i Luganskoj oblasti Ukrajine, onih iz prvih dana građanskog rata i onih koji su nedavno došli u Donjeck.

Srpske bezbednosne službe sumnjaju u ovu priču.

- Nikakve informacije o hapšenju Počuče nismo dobili. Prema našim saznanjima, Počuča se uopšte ne nalazi u Ukrajini, već u Rusiji. Naime, on je u početku, kad je otišao iz Srbije, bio u Ukrajini, ali je kasnije veći deo vremena proveo u okolini Moskve. Povremeno bi išao do Ukrajine, tako da sumnjamo da je on uopšte uključen u tamošnje događaje - dodaje izvor "Vesti".

Jedini koji se oglasio povodom hapšenja Počuče jeste Berić. On navodi na svom Fejsbuk profilu da je i on bio meta planiranog ubistva i to po naređenju izvesnog Gorana Ranisavljevića Gerovca, bivšeg pripadnika Arkanove Srpske dobrovoljačke garde.

Berić tvrdi da su pripadnici proruske bezbednosne agencije Donjecke narodne republike sa Počučom uhapsili i Vladu Staniša iz Šajkaša.

Njih dvojica se navodno terete za pripremu atentata i diverzantske akcije, kao i za pripremu ubistva dvojice srpskih državljana koji se bore na strani proruskih pobunjenika u Ukrajini.

Šmokljani

Na Fejbsuku je Berić objavio fotografije Počuče i Stanića uz potpis "dvojica šmokljana koja su krenula da prospu srpsku krv". Na fotografijama se vidi kako Počuča vezan lisicama pokušava da obuzda osmeh, dok Stanić nije ni vezan lisicama, a u pozadini se vidi osoba s cigaretom u ruci. Fotografije su napravljene u privatnom stanu, nimalo nalik na pritvor.

Poternica

Počuča je u Ukrajinu otišao marta 2014. nakon što je preko Fejsbuk profila pozvao navijače srpskih klubova da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i pretuku pripadnice NVO Žene u crnom. Protiv njega je pokrenut krivični postupak, ali je pobegao. Za njim je raspisana poternica.



 

POVEZANE VESTI

Subota 21.03.2015. 08:49
I tamo smo se posvađali.. pozeri otišli u Donbas da se slikaju za FB.
Subota 21.03.2015. 05:53
Svi idemo za Russiju, da je branimo, da pomognemo Nasoj Braci Vljenoj.............Braniti se od naccizma je obaveza svakog Srbina.............I opet cemo zajedno u roovovima, da pucamo svabe i njihove nacci-natovske sateliti...........+ Gavrilo zapucaj ko onomad da se oslobodimo okupacije i tiranije" Koja zavlada zbog izdaajjnika + + Smrtna Kazna svakome koji radi protiv Srbstva...........Svesno il Nesvesno.............Vojo bvudi Nas Predsednik...........Da bude opet sluzba jaka............da se spijuni kaznjavaju svakog dana...............Vojo Molimo Te...........Izvadi Srbe iz ove Golgote +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online