Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 22.03.2015.
21:58
Tanjug A

Desničari iz Evrope branili Rusiju u Sankt Peterburgu

Desničarski političari iz svih krajeva Evrope okupili su se u Sankt Peterburgu, na poziv ruskih nacionalista pristalica predsednika Vladimira Putina, u nameri da podrže Rusiju i pokažu da EU slabi u svom insistiranju na sankcijama kojima kažnjava Moskvu zbog njene uloge u ratu u Ukrajini.

Reuters
Dobio podršku evropske desnice: Vladimir Putin

Među evropskim desničarima koji su se odazvali pozivu na skup u Putinovom rodnom gradu, našli su se Nik Grifin, proterani lider britanske  anti-imigrantske Britanske nacionalne partije, Udo Foiht iz neonacističkog krila nemačke Nacionalne demokratske partije (NDP), Roberto Fiore, lider italijanske desničarske stranke Forca Nuova, kao i članovi ultradesničarske grčke partije "Zlatna zora".

U obraćanju na skupu, Grifin je optužio SAD da pogoršavaju sukob u Ukrajini, rekavši da "rukovodstvo SAD i njihove marionete iz EU čine sve što mogu, što namerno što iz gluposti, da nas uvuku u užasni rat".

Grifin se, kao i Foiht, izjasnio protiv sankcija uvedenih Moskvi.

On je jedan od nekoliko članova Evropskog parlamenta koji su prisustvovali skupu u Sankt Peterburgu, u kojem je učestvovalo oko 200 ljudi, preneo je AP.

Među Rusima koji su došli na okupkjanje bio je Aleksej Žuravljev, član ruskog parlamenta, kao i Kozaci od kojih se neki bore na strani proruskih snaga na istoku Ukrajine.

Skupom promovisane tradicionalne vrednosti

Učesnici su planirali da na kraju foruma usvoje rezoluciju, ali to nisu učinili, jer je hotel u kojem se sastanak održavao bio evakuisan zbog dojave o bombi.

Evropski desničari takođe su, ovim skupom, želeli da promovišu "tradicionalne vrednosti" i da ojačaju veze sa desničarskim grupama širom Evrope, kako bi osmislili zajedničku agendu.

Skup desničara osudila je liberalna opozicija u Sankt Peterburgu, čijih se oko 40 pristalica okupilo na kontramitingu.

Oni su nosili transparente protiv nacizma, a osmoro pripadnika ove grupe je privedeno.

Učesnici kontramitinga poručili su da je apsurdno dopustiti skup neonacista, u trenutku kada se Rusija sprema za proslavu 70. godišnjice pobede S S S R-a nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.03.2015. 22:56
Народ Републике Српске и Србије исто брани братску Русију и Путина .
Nedelja 22.03.2015. 23:35
Па неје путин издаица ко слободан да изда руси ко слободан срби
Nedelja 22.03.2015. 23:36
недаи путине русиу. од кад је слободан продо срби на НАТО ти си нам једина шанса бато!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online