Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 24.03.2015.
18:00
B. B. - N. P. - Vesti A

Albanac ubijen braneći Srbina

Gotovo usnuli gradić Hajden u švajcarskom kantonu Apencel Auserhorden postao je u nedelju uveče poprište zločina u kom je ubijen kosovski Albanac Šeki Ibrahimi (52). On je od drugog kosovskog Albanca pokušao da spase sina i njegovog prijatelja Srbina koji ima 22 godine.

wikipedia.org
Krvavi obračun u Švajcarskoj: Policija radi na rasvetljavanju zločina

Ibrahimija je ubio Ismet D. (49), koji se trenutno nalazi u pritvoru. Inače, Ibrahimi je kod sebe imao srpska dokumenta, pa je u prvom trenutku u švajcarskim medijima označen kao Srbin.

Prema informacijama "Vesti", tragedija se dogodila u blizini školske zgrade u ovom malom švajcarskom gradu, kada je došlo do obračuna dve grupe ljudi. Oko 18.20 u nedelju po podne policija je došla na mesto sukoba i našla teško ranjenog Albanca. Povrede su bile toliko ozbiljne da je i pored ukazane prve pomoći na mestu gde je ranjen, on ubrzo preminuo u bolnici.

Kako se nezvanično saznaje u policiji, pretpostavlja se da je sukob povezan sa fudbalskom proslavom koja je u Hajdenu održana noć pre toga, što je potvrdio i portparol policije Marsel Verlin.

Osumnjičeni za ubistvo i žrtva žive u ovom kantonu. Prema nezvaničnim informacijama, fudbalski klub Hajden je organizovao u subotu uveče internu proslavu pred početak prolećne fudbalske sezone. U klubu inače igraju fudbaleri raznih nacionalnosti, pa pored Švajcaraca ima i Srba i Albanaca.

Tokom proslave izbio je sukob među gostima, kojem je verovatno kumovala veća količina alkohola. Pomenuti Srbin i njegov najbolji drug iz kluba, inače Albanac sa Kosova, drugom mladiću poreklom sa Kosova polomili su nos.

Sledeće večeri, odnosno u nedelju po podne, akteri tuče našli su se u blizini lokalne osnovne škole da raščiste događaje od prethodne večeri. Međutim, umesto pomirenja, došlo je do nove tuče u kojoj su sada pored sinova, učestvovali i očevi fudbalera. Ismet D, otac mladića koji je prethodne večeri završio razbijenog nosa, potegao je nož i u jednom trenutku udario njime Ibrahimija, koji je branio sina i njegovog prijatelja Srbina.

Zločinac pozvao policiju od kuće

Osumnjičeni za ubistvo Ismet D. je pobegao posle sukoba, ali se nešto kasnije sam prijavio policiji, koja ga je uhapsila u njegovom stanu. Nađen je i nož kojim je počinjen zločin, saopštila je juče ujutru policija ovog švajcarskog kantona.

Tužilaštvo u Švajcarskoj je odmah po ubistvu pokrenulo istragu, u kojoj treba da se razjasni da li su još neke osobe, osim pomenutih, umešane u zločin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online