Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 26.03.2015.
19:11
sputniknews A

NATO demonstrira silu "šetkajući“ duž ruskih granica

Transfer američkog vojnog kontingenta kroz istočnu Evropu ovoga puta biće izvršen u demonstrativnom maniru kako bi pokazao baltičkim i istočnoevropskim državama da su zaštićene od navodne ruske agresije

Reuters
"Dragonska parada" u cilju prikazivanja moći

Više od stotinu oklopnih kola i na stotine vojnika trebalo bi da pređu oko 1.800 kilometara kroz šest evropskih država i da pokažu stanovnicima baltičkih država, Poljske i Češke da su „zaštićeni“ od navodne ruske agresije, izveštava "Frankfurter algemajne cajtung“.

Mediji su ovaj marš nazvali "Dragonskom paradom“ (dragoni — konjaničke jedinice, prim. prev.) i očekuje se da 1. aprila stigne na cilj, u vojnu bazu u Bavarskoj.

Kako prenose nemačke novine, ova operacija podrazumeva uobičajeni transfer američkih trupa koje su učestvovale na NATO manevrima i koje se sada vraćaju na svoju stalnu lokaciju. Razlika je u tome što je njihov povratak ovaj put organizovan u demonstrativnom maniru.

Oklopna vozila i živa sila obično se transportuju vozovima ili brodovima, međutim, oni sada slobodno marširaju uz podršku jedne vazdušne brigade.

Članice NATO, Poljska, Estonija, Letonija i Litvanija odmah su objavile, osvrćući se na ukrajinsku krizu, da su ozbiljno zabrinute zbog navodne ruske pretnje i pozvale su na povećano vojno prisustvo NATO pakta u istočnoj Evropi.

Kako je ranije javljeno, ovaj marš, naime, ima i drugu svrhu — kulturnu. Očekuje se da se američke trupe zaustavljaju i dolaze u dodir sa lokalnim stanovništvom, koje bi, po svoj prilici, dalo priliku Amerikancima da nauče nešto novo o kulturnim razlikama u Evropi i izgradilo poverenje imeđu stanovništva i vojnika alijanse

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.03.2015. 19:41
Kako je ranije javljeno, ovaj marš, naime, ima i drugu svrhu — kulturnu. Očekuje se da se američke trupe zaustavljaju i dolaze u dodir sa lokalnim stanovništvom, koje bi, po svoj prilici, dalo priliku Amerikancima da nauče nešto novo o kulturnim razlikama u Evropi i izgradilo poverenje imeđu stanovništva i vojnika alijanse....uvjeren sam da je žensko stanovništvo već spremno da ih kulturno poduči i sprovede uzajamno poverenje !
Četvrtak 26.03.2015. 19:23
Belgija , Kanada , Danska , Francuska , Island , Italija ,Luksemburg , Holandija , Portugalija , Engleska (Ujedinjeno Kraljevstvo) , Grcka , Turska , Nemacka ,Spanija , Ceska , Slovacka , Madjarska , Bugarska , Rumunija , Estonija ,Letonija , Litvanija , Albanija , Hrvatska ,Slovenija , Poljska , SAD - drugim recima Nato .
Četvrtak 26.03.2015. 19:40
ruski rezime : Juzni tok ??? ... B(_)IKS ??? ... Kuba ??? ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online