Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 21.04.2015.
03:00
B. Božin - Vesti A

Uskoro kolaps dolara i Amerike

Iako je posle 22 godine izašao iz američkog Kongresa, doktor Ron Pol nije odustao od političkog delovanja. U svojoj najnovijoj video-poruci ovaj iskusni političar upozorava na dolazak katastrofalne novčane krize.

Reuters
Dolar na klackalici: Svetskoj valuti preti slom

Nju ovaj put neće izazvati špekulacije velikih banaka i propale hipoteke, već kolaps poverenja u dolar kao valutu. Posledica ove krize neće uništiti samo američku valutu, već ceo njen srednji sloj i na kraju i celu državu, predviđa Pol.

Zlato za spas

Ron Pol i sam pokušava da izbegne nadolazeću katastrofu tako što svoju ušteđevinu ulaže pretežno u zlato, akcije srebra i nekretnine. "Svega 20 odsto imovine imam u novcu, ali da li će mi na kraju sve to pomoći - ne znam!" Njegova prognoza je mračna: "Kad uništiš valutu jedne zemlje, uništio si tu zemlju".

On očekuje nerede, pre svega u velikim gradovima, a predznaci za ovaj scenario već su viđeni za vreme nereda u Fergusonu, Njujorku i Detroitu.

Nadolazeća kriza biće žešća od velike depresije i finansijske propasti tržišta iz 2008. godine, jer je na kocki sada kompletna ušteđevina 315 miliona Amerikanaca, kao i čitav američki "način života", smatra bivši kongresmen.

I pored sve jasnijih signala, najveći broj ljudi ne sluti šta ih čeka, a politička kasta živi "u jednom svetu čiste fantazije", prenosi portal Infokop reči ovog političara. On optužuje vladu u Vašingtonu da uopšte ne haje za ekonomske zakone.

Statistički podaci se falsifikuju, a prave reforme mogu da se očekuju tek nakon što izbije kriza, jer "postojeći sistem jednostavno nije sposoban za efikasna rešenja" iako je, da bi se sprečilo da dolar padne u provaliju na čijoj se ivici sada nalazi, neophodno odmah preduzeti odgovarajuće mere.

Naznake za dolazeću katastrofu se po njemu ne mogu prevideti: "Broj Amerikanaca koji se hrane u narodnim kuhinjama se od 2008. godine udvostručio, tri četvrtine stanovništva jedva izdržava od plate do plate. Polovina dece koja se ovih dana rađaju, moraće u toku svog života da se hrane u narodnim kuhinjama, a 52 odsto zaposlenih zarađuje godišnje manje od 30.000 dolara".

O razmerama problema svedoče i podaci da Amerika "svakog sata troši 200 miliona dolara koje nema". Samo u proteklih šest godina potrošeno je nepostojećih 4.000 milijardi dolara - više nego što iznosi godišnji bruto proizvod Nemačke.

Javni dug se u ovom periodu udvostručio. Za 216 godina postojanja Amerike kao države, napravljen je dug od 8,5 biliona dolara. Ovaj dug je za samo osam poslednjih godina udvostručen - po mišljenju dr Rona Pola - radi se o nekontrolisanom i divljem eksperimentu.

Katastrofalan kraj može da se predvidi, kaže on: "Uništavanje građanskih sloboda, rušenje socijalnih mreža, obustavljanje svih kredita, zatvorene radnje, prazni automati za novac i trgovci koji odbijaju da uzmu dolar kao sredstvo plaćanja biće krajnji rezultat".

Ceo penzioni sistem je egzistencijalno ugrožen, a po jednom scenariju moglo bi da se desi da vlada zapleni sve ušteđevine i postavi limite na podizanje gotovine.

- Ovakva lančana reakcija bi mogla da se desi mnogo brže nego što uopšte možemo da pretpostavimo - kaže bivši kongresmen.

Utorak 21.04.2015. 08:40
Zivim za taj dan kada ce kleknuti djavolska USA jer tada ce i nama Srbima svanuti , jer svo zlo koje nam je naneto doslo je iz te zemlje !!!!Sav scenario krvavog rata je napisan u beloj kuci pod pokroviteljstvom Klintona i njegovih saradnika.Pa osnivanje suda u Hagu gde nisi kriv dok nedokazes da si Srbin , sve su to ameri organizovali da nas i psihicki dokrajce.Docice i vama crni petak jer nicija nije dogorele do zore!!!!!!!!!!!!!!
Utorak 21.04.2015. 05:56
Posle izbijanja finansijske krize, SAD će pogoditi meteor i proradiće vulkan u Yellowstone koji će je totalno uništiti. Onda se budi Godzila iz zimskog sna i teroriše malobrojne prežive.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online