Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 27.04.2015.
05:13
O. Ikodinović - Vesti A

Putinova drama sa teroristima

Tokom svog predsednikovanja, Vladimir Putin se razočarao u zapadne lidere. To se dogodilo zbog toga što se Zapad, za to vreme, puno promenio, izjavio je novinar Vladimir Solovjev, uoči subotnje premijere dokumentarnog filma "Predsednik", posvećenoj 15. godišnjici početka Putinovog prvog mandata.

Vispren sagovornik: Vladimir Putin

- Kada je počinjala perestrojka bili smo romantičari. Činilo nam se da su demokratske vrednosti od ključnog značaja ne samo u unutrašnjoj politici SAD, već naročito u spoljnoj. Bilo je simptoma koji su potvrđivali tu "dijagnozu". Ali, za 20 godina Amerika se jako promenila, Zapad se toliko mnogo promenio, da je to frustriralo i dovelo do konkretnih rezultata. Skoro svaki ruski lider je počinjao kao čovek koji ima simpatije prema Americi, a završavao duboko razočaran - rekao je Solovjev, novinar i voditelj koji je za film uradio intervju sa Putinom.

Po njegovim rečima, šef Kremlja je veoma vispren sagovornik, koji raspolaže i vlada velikom količinom informacija. Tokom intervjua brzo je odgovarao na sva pitanja, ali je na neka odgovarao laganije, pažljivo mereći svaku reč.

U filmu je ruski lider govorio o najdramatičnijim trenucima u istoriji zemlje, u periodu od kako je on na vlasti - ratu u Čečeniji, o tragičnoj pogibiji posade atomske podmornice Kursk, prisajedinjenju Krima, ali je izneo i svoje mišljenje o budućnosti Rusije.

U filmu je Putin za terorističke napade u Beslanu i pozorištu na Dobrovki rekao da su to bili njegovi najteži trenuci od kako je na čelu države.

Ne voli ovaj posao

Novinar je pitao Putina i čega se sve odrekao i šta je sve morao da žrtvuje kada je postao predsednik zemlje. Putin je odogovrio da više ne vodi "normalan život" i potom priznao da uopšte ne voli da radi kao predsednik.

Putin i Solovjev dotakli su se i teme koliko se promenio život ruskog čoveka za poslednjih 15 godina. Prema rečima novinara, predsednik nije dao svoju ocenu tih promena. Putin je u filmu rekao i da komunicira sa stanovništvom ne zato što su mu potrebni aletrnativni izvori informacija, već zato što se oseća delom naroda.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.04.2015. 07:24
Брат!!!
Ponedeljak 27.04.2015. 08:11
Один цвет , одна вера , одна кровb
Ponedeljak 27.04.2015. 11:29
путин никаде неће изда руси кој слободан срби. путин је нови руски цар. цар је опростео србима све издае на слободана и ће нас земи у заштиту. само да почистимо сви комуњаре и усташше и њихови пијонири кој дачић вучић и вулин и ће кренемо напред. да почнемо на оваи саит са ћукеле провокаторске из хрватску на прво место СЛОБОДАН ХЕРОИ кој се преставља кој србин а усташша је тежњак. за њега иду његови другови љубеница сплитски дабри и остала гомна. српски народу бриши и игориши гуведа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online