Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 25.05.2015.
22:12
Tanjug A

Putin zadovoljan: Rusija u samom vrhu po izvozu oružja

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u ponedeljak da je izvoz ruskog oružja premašio vrednost od 15,5 milijardi dolara u 2014. godini i da je Rusija na drugom mestu u svetu među izvoznicima oružja.

Reuters
Samo Amerika izvozi više oružja od Rusije: Vladimir Putin

- Prošlogodišnji rezultat je pokazao da je izvoz ruskih vojnih proizvoda premašio 15,5 milijardi i da je na tom nivou u protekle tri godine - rekao je Putin na sastanku Komisije za vojnu i tehničku saradnju.

Prema ruskom predsedniku, Rusija čvrsto drži drugo mesto na listi svetskih izvoznika naoružanja i vojne opreme, i da je to odlično dostignuće na kompleksnom tžištu koje se dinamično razvija.

Prema podacima međunarodnih institucija, prvo mesto na globalnoj pijaci naoružanja drže SAD sa udelom od 31 odsto, dok je Rusija druga, prenela je ruska agencija Tas s.

- Rusija je na drugom mestu sa udelom od 27 odsto tržišta, a svi drugi su daleko iza - dodao je on.

Putin je pohvalio domaće proizvođače naoružanja i najnaprednijeg oružja koji se uspešno takmiče na svetskoj pijaci.

- Dozvolite mi da istaknem da su postignuti indikatori i rezultat sistematskog rada na promovisanju ruske tehnologije i proizvoda u oblasti vojne i tehničke saradnje - rekao je ruski predsednik.

- Prošle godine, naši vojni proizvođači učestvovali su na 24 međunarodne izložbe i naši proizvodi se prodati u 62 države. Pored toga, imamo sporazume o vojnoj i tehničkoj saradnji sa 91 zemljom - rekao je Putin.

Ruska Komisija za vojnu i tehničku saradnju održala je drugi sastanak ove godine. Putin je predložio da na sastanku treba da se sumiraju rezultati za 2014. godinu i iznesu planovi za period od tri godine, preneo je Tass.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.05.2015. 23:31
Razgovarali Amerikanac, Grk i Srbin, pa će Amer: -Naša vojska ima tako jako oružje da može probiti Zemlju s kraja na kraj, postaviti gvozdenu šipku i promeniti smer kretanja zemlje! Na to će Grk: -Naša mornarica ima tako brze brodove da za 1 sat može stići od Grčke obale do Njujorka! A Srbin će: -Moj kum Pera iz Novog Sada ima kitu 50 cm minimum! Našli se svi u laži, pa rešili da malo smanje doživljaj. Sad će Amer: -Dobro ljudi, nemamo mi baš tako jako oružje, al'' Amerika je Amerika, ipak smo najjači. -Pa i mi Grci nemamo baš tako brze brodove, ali naša mornarica je poznata hiljadama godina. - reče Grk. A Srbin će na to: -I ja sam slagao ljudi, moj kum Pera nije iz Novog Sada, nego iz Beograda!
Ponedeljak 25.05.2015. 22:25
Сви се бране , зар не ?? Припрема у току .....пророчанство каже : Кад почне,остави све и бежи у најзабаченије шуме и планине .
Utorak 26.05.2015. 03:17
Putin zadfovoljan !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online