Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 27.05.2015.
08:33
I. K. - Vesti A

Nacisti zarobljeniku odsekli prste

Armija Novorosije pokušava da razmenom dođe do svog borca Vitalija Korobkova kog je diverzantska grupa snaga režima u Kijevu tokom primirja zarobila i odsekla mu prste. Fotografije unakaženog Korobkova objavio je na društvenoj mreži pripadnik nacističkog pokreta Desni sektor, čije se paravojne formacije bore u sastavu ukrajinske Nacionalne garde.

Reuters
Divljanje Desnog sektora tokom primirja u Ukrajini

Boj u kom je zarobljen Korobkov dogodio se u donjeckom naselju Peski u petak između 16 i 16.40 časova, kada su se u blizini nalazili posmatrači Oebsa.

Kijevske snage otvorile su artiljerijsku vatru i zašle s krila malobrojnoj jedinici Armije Novorosije. Pri tom su uspeli da zagluše radio vezu, na osnovu čega Armija Novorosije zaključuje da su primili nova sredstva elektronske borbe sa zapada. Teško su ranjena dva borca, a Korobkov je zarobljen.

Njegov komandir sada preduzima sve kako bi ga što pre razmenio. Novinar iz Luganska Gleb Bobrov kaže da su velike šanse da se mučeni Korobkov živ vrati kući. On je saznao da su zlikovci koji su osakatili zarobljenika iz 7. bataljona Dobrovoljačkog ukrajinskog korpusa Desnog sektora. To mu nije bilo teško pošto se nacisti na društvenim mrežama svađaju ko je zaslužan za monstruozni "ratni podvig".

- Zamenik našeg bataljona Rem tražio je da ukažemo da je to naš zarobljenik, a ne bataljona Dnjepar jedan, 93. brigade. Hteli smo odmah da mu presudimo, ali je Rem sprečio to dobro delo - pohvalio se nacista Jaška Ciganov koji je to nazvao treningom za napad na Donjeck.

Upečatljivo je da je njegov starešina Rem, nadimak uzeo po Ernstu Remu, vođi nacističkih jurišnih odreda SA koji je ubijen u "noći dugih noževa 1934" po naređenju Adolfa Hitlera.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.05.2015. 08:41
Само му прсте одсекли ??? Па то ништа није .Нациисти су у Крагујевцу стрељали невине ђаке .Нациисти су на Бубњу стрељали невине људе и децу .Нациисти су стрељали 100 Срба за 1 убиијеног немца .Нациисти знају само за крв .
Sreda 27.05.2015. 10:24
povesti akciju većih razmera i likvidirati ceo desni banderaški sektor....na žalost samo je ta ostala opcija..pregovori više ne vrede
Sreda 27.05.2015. 16:42
Dali ce ih stici kazna za zivota ili ne poslije zl/ocina vidicemo. Sigurno je samo jedno,. Oni su sami sebi zatvorili vrata za spas duse i zivot vjecni. Njihova bolesna uzivanja traju tek treptaj oka u odnosu na zivot besmrtne duse mucenika. Molim se gospodu da im da razuma da bi spoznali svoju zabludu jer od takvi bezumnika i moj narod strada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online