Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 03.06.2015.
16:24
Srna, blic.rs A

Haos u Ukrajini: 950 rudara zatrpano kod Donjecka

Posle velikog artiljerijskog napada, najmanje 379 rudara je ostalo zarobljeno u rudniku "Skočinjski" na istoku Ukrajine, a u rudniku "Zasjatko" je pod zemljom 576 rudara. U toku je njihova evakuacija, javlja Rojters.

Incident se dogodio u rudniku uglja Zasjadko u Donjecku, rekao je novinarima portparol Eduard Basurin.

- Oko 576 rudara blokirano je ispod zemlje - rekao je Basurin, preneo je TAS pozivajući se na agenciju iz Donjecka.

Ranije je javljeno da je 375 rudara ostalo blokirano u rudniku uglja Skočinski.

Usled borbi u dva ukrajinska rudnika došlo je do prekida snabdevanja strujom, usled čega je oko 950 rudara zarobljeno pod zemljom.

Granatiranje: 15 mrtvih

Uprkos sporazumu o prekidu vatre u februaru, sukobi su mestimično nastavljeni, uz žrtve među vladinim i separatističkim borcima, ali žrtava među civilima skoro da nije bilo. Situacija je pogoršana poslednjih dana kada su zaraćene strane ponovo počele sa granatiranjem.

Ukrajinska vojska granatira od sinoć pozicije proruskih snaga u oblasti Donjecka na istoku Ukrajine, pri čemu je poginulo 15 ljudi, saopštio je ministar odbrane samoproglašene Narodne Republike Donjeck Vladimir Kononov. On je istakao da je delovanje ukrajinske vojske bilo unapred planirano, prenela je ruska agencija Tas.

- Njihov je cilj da ne sprovode mirovne dogovore i ovo je pokušaj da se pokaže da je situacija izmakla kontroli. Naše pozicije su pod udarom vatre duž cele linije fronta, u Širokinu, Jelenovki i Marinki. Granate koje koriste su kalibra od 120, 122 i 152 milimetra. Mi sprovodimo odbranu sedam sati - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u napadu ukrajinske vojske poginulo je 15 ljudi i to od jutros od 3 sata i 45 minuta i da su medju žrtvava i proruske snage i civili.

Predstavnik ministarstva odbrane NR Donjeck Eduard Bašurin rekao je da njegove snage nisu izvele nikakvu ofanzivnu akciju već su "preduzete odgovarajuće mere da bi se sprečio genocid naroda Donbasa".

Danas je granatirana je i jedna pijaca u Donjecku.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.06.2015. 16:37
Zar i ti jadnici s crnom korom hleba mogu nekom biiti cilj za ubbijanje.Udri po sirottinji za njom nema ko da plače-faššistička bagro.
Sreda 03.06.2015. 16:38
Корист од рата у Украјини има само запад ( Британци,Немци , Французи ).Корист од рата у Југославији је имао само запад ( Британци,Немци,Французи ).Корист од свих осталих ратова широм света су имали само Британци,Немци,Французи .Ни један народ није имао никаквих користи од рата већ само штету .Американци ( Британци,Французи,Немци) су професионални лопови,крииналци,дрогираши,секташи.........
Sreda 03.06.2015. 19:47
Valjda nećete potpisivati ponovo neki Minsk3....? Trebali ste već onda kada ste bili u mogućnosti ići na Kijev !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online