Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 08.06.2015.
16:40
Tanjug A

Upozorenja iz Nemčke: Moskvi prete još oštrije sankcije, Grčkoj ističe vreme

Lideri G7 upozorili su da su spremni da pooštre sankcije Moskvi zbog njene uloge u ukrajinskoj krizi, u trenutku kada eskalacija nasilja na istoku Ukrajine budi strahove da je mirovni sporazum na putu da propadne, a Grčkoj su poručili da joj ističe vreme za postizanje sporazuma o pozajmici.

Reuters
Glavnu reč na Smitu G7 imali su Angela Merkel i Barak Obama

S druge strane, u saopštenju objavljenom po završetku dvodnevnog samita održanog u bavarskim Alpima, lideri G7 navode da će povući sankcije Rusiji ukoliko mirovni sporazum bude sproveden, ali i da "ostaju spremni da preduzmu dalje restriktivne mere kako bi Rusija platila još veću cenu ukoliko njene akcije budu to iziskivale", prenosi AFP.

Zatvarajući samit lidera sedam industrijski najrazvijenih zemalja sveta, nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je Grčku da toj zemlji nije ostalo još mnogo vremena da obezbedi sporazum kojim će odblokirati milijarde evra spasonosnih sredstava.

- Nije ostalo još mnogo vremena. Moramo naporno na tome da radimo - rekla je ona.

Merkel je, iznoseći zaključke samita, rekla da je G7 posvećen ograničavanju porasta prosečnih globalnih temperatura na dva Celzijusova stepena, u poređenju sa nivoima pre industrijalizacije, prenosi Rojters.

Prema njenim rečima, vodeće industrijske zemlje su, takođe, obećale da do 2010. godine sakupe 100 milijardi dolara iz privatnih i javnih resursa za finansiranje napora na polju ublažavanja klimatskih promena.

Dvodnevni skup je održan u bavarskom superluksuznom dvorcu Elmau, nedaleko od Garmiš-Partenkirhena.

Na samitu su uz domaćina nemačku kancelarku Angelu Merkel učestvovali premijeri Italije, Japana, Kanade i Velike Britanije - Mateo Renci, Šinzo Abe, Stiven Harper i Dejvid Kameron, kao i predsednici SAD i Francuske - Barak Obama i Fransoa Oland, i predstavnici Evropske unije Donald Tusk i Žan-Klod Junker.

Teme samita su bile spoljna, bezbednosna i razvojna politika, zaštita mora i prirodnih resursa, bolesti siromaštva, trgovinski standardi, jačanje položaja žena i sigurnost u snabdevanju energijom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.06.2015. 20:23
Izgleda da se Merkelova zaželila Istočne Njemačke.....
Ponedeljak 08.06.2015. 21:46
Хахахахаха, стигла смрдљива ДИЈАДЕРА и обрисала коментаре!!!! Ало, адмирале Авганистанске флоте......јави се, смрдљивко!!!!
Ponedeljak 10.08.2015. 17:51
Само ви чачкајте мечку, па кад Руси претворе вашу вољену геноцидну Немачку у прах и пепео биће вам крив Путин.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online