Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 22.06.2015.
13:42
Tanjug A

NATO povlači "potez uveravanja" - šalje tenkove na istok!

NATO će rasporediti tenkove i opremu za oko 5.000 ljudi duž svojih severoistočnih granica, najavio je generalni sekretar Jens Stoltenberg uoči ministarske konferencije u Briselu. Tenkovi i oprema biće raspoređeni u Poljskoj i baltičkim zemljama, a Stoltenberg je nazvao ovu meru "potezom uveravanja" istočnih članica da je NATO spreman da ih brani.

Reuters
NATO želi da uveri istočne članice da je spreman da ih brani: Stoltenberg

- Dali smo glavnoj komandi NATO nalog da pripremi plan raspoređivanja i da u okviru komandne strukture osnuje novi logistički štab da ga sprovede - rekao je Stoltenberg novinarima pred sastanak ministara odbrane članica Alijanse u Briselu.

On je naglasio da se ovim ne narušava sporazum NATO sa Rusijom prema kome se NATO obavezao da neće osnivati stalne baze na istoku, jer vojnici neće pratiti tenkove i opremu, koja će biti konzerrvirana i aktivirana samo ako se ukaže potreba.

- Nismo u hladnom ratu sa Rusijom, ali nismo više ni strateški partneri -kazao je generalni sekretar, ocenjujući da su odnosi NATO i Rusije "negde između i da jaka odbrana ne sprečava dijalog".

Stoltenberg je zatražio od Rusije da se pridržava sporazuma iz Minska o rešenju ukrajinske krize i da prestane "da zvecka nuklearnim oružjem".

- Svemu što se tiče nuklearnog naoružanja treba pristupati veoma pažljivo - rekao je on.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.06.2015. 14:39
Znamo da su evroBljani mnogo lakoverni kad se setite govora gebelsevoga kad pita ludu naccisticku massu " hocete li totalni rat"....E onda dobise totalno rusenje gradova i berlina sa njihovim mrtvim firerom.....Al sad se jenki naljutili i zaposlili nekog sidasa stoltenberga da saopsti da imaju 5.000 nekakvih plasticnih vojnika da plase Pobednika u svijim mogucim ratovima" Mocnu Russku Zemlju " koja nikada ni jedan rat izgubila nije no u suprutnom sve ove godine ..Melje strane agente u za meso masine i pravi ljute pljeskavice ".. + Cuju se tenkovi sa istoka da donesu Slobodu Srbima....Da im vrate Svetu Metohiju i sva Srbska Zemljista....Od germanije do grcke bice Srbija uz Russiju nasu Bracu Jedinu + + Zivela Russija........Hvala АЛЕКСЕЈ ПУШКОВ+
Ponedeljak 22.06.2015. 19:01
Od koga se vi branite?Pa niko vas ne napada.NATO zllikovačka alijansa želi rat na tlu Evrope po svaku cenu,a najveći ceh je seh Evrope.
Ponedeljak 22.06.2015. 20:31
"Dali smo glavnoj komandi NATO nalog da pripremi plan raspoređivanja".....без бриге змијоглави! "Распоредиће" вас Искандери, од Балтика до Атлантика......тако, да вас нико сакупит не може!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online