Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 27.06.2015.
10:10 >> 11:10h
Danas A

Kina, Rusija i Venecuela osporile rezoluciju o Srebrenici

Kina, Venecuela i Rusija osporile su britanski nacrt rezolucije o Srebrenici, a novi krug konsultacija o ovom predlogu biće nastavljen u ponedeljak, 29. juna, piše list "Danas" pozivajući se na neformalne izvore u Njujorku.

Reuters/D.R.
Nakon prvog kruga konsultacija došlo do određenih promena: Rezolucija više ne govori o "desetinama hiljada silovanja, nego o hiljadama silovanja" i manje se puta pominje reč "genocid"

Prema saznanjima Danasa, u predlogu teksta rezolucije Velike Britanije, koji su inicijalno podržale SAD i Holandija, nakon prvog kruga konsultacija došlo je do određenih promena, odnosno neke formulacije su "ublažene".

Sagovornici lista navode kao primer da se u tekstu više ne govori o "desetinama hiljada silovanja, nego o hiljadama silovanja", kao i da se manje puta pominje reč "genocid".

- Nacrt rezolucije o Srebrenici je u opticaju i članice Saveta bezbednosti UN su tek nedavno započele pregovore. Brifing Saveta bezbednosti o ovom pitanju zakazan je za 7. jul. U ovoj fazi bilo bi prerano predočavati naš stav dok je proces pregovora u toku - rekli su za "Danas" u Misiji SAD pri UN, odgovarajući na pitanje da li je američki ambasador u UN Samanta Pauer dobila pismo ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića u vezi sa najavljenom rezolucijom u UN o Srebrenici i da li će biti neke zvanične izjave o ovoj temi.

Kada je reč o rezoluciji o Srebrenici, koju je u američkom Kongresu predstavio republikanski kongresmen iz Nju Džersija Kristofer Smit, usvojen je amandman senatora Džin Šahin koji ohrabruje dalje jačanje angažmana SAD na zapadnom Balkanu, pozdravlja saradnju Srbije i BiH,

Amandman, kojim je iskazana i podrška daljem procesu pomirenja u regionu, prihvaćen je bez ikakvih primedaba. Izvori lista u Njujorku ovo tumače kao adekvatan način da se prizna doprinos Srbije pomirenju u regionu, ali i kao rezultat nedavne posete premijera Srbije SAD.

POVEZANE VESTI

Subota 27.06.2015. 11:32
Српски народ се захваљује Преседнику Венецуеле Николас Мадуро . Преседнику Кине Си Ђинпинг и Премијеру Кине Ли Кећанг .Премијеру Русије Дмитриј Медведову и Преседнику Владимир Владимирович ПУТИН .
Subota 27.06.2015. 10:40
Sada ce napisati matematicki: nekoliko hiljada silovanja X10, a za kenjocid ce da se kaze da je MANJE nego sto je hitler napravio.
Subota 27.06.2015. 12:50
Hrvatski sabor je izglasao da silovanje zarobljenih vojnika nije zloćin ! Kako to da UN i EU nisu osudili takav stav ! Silovanje žena je bilo u svakom ratu i biće uvijek kada se bude ratovalo, sa svih strana, pitanje glasi, zašto su SAMO Srbi genocidni, ako su silovali, jer to onda znači da je za ostale dozvoljeno !?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online