Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 05.07.2015.
09:30
blic.rs, Tanjug A

Tunis: Srbi se žale na prazne plaže, MSP upozorava da ne idu u pustinju

Plaže i ulice Tunisa skoro da su opustele posle nedavnog terorističkog napada. To je upravo ono što najviše i smeta srpskim turistima koji su i dalje na odmoru u toj zemlji. Vanredno stanje ih preterano ne plaši iako, prema njihovim rečima, hotele i plaže kontrolišu jake policijske snage.

Reuters
Policajci sa dugim cevima patroliraju plažama u Tunisu

- Na recepciji našeg hotela uvek stoje dva policajca. Policija i obezbeđenje teraju sve prodavce sa plaža. Ne sme više nijedan da nam priđe, zbog naše sigurnosti - rekla je sagovornica.

Tunišani sa kojima su naši turisti u kontaktu smatraju da je cilj napada bio da se uništi turizam zemlje koja je bila jedina mirna država u tom regionu. Teroristima je to i uspelo jer je ogroman broj turista iz Evrope otkazao svoja letovanja. S druge strane, grupa srpskih turista nedavno se otimala za besplatan produžetak letovanja u Tunisu koji im je ponudila agencija. 

Ambasador Srbije u Tunisu, Nikola Lukić, rekao je u subotu uveče da su svi srpski turisti dobro i da su obavešteni su o uvođenju vanrednog stanja u toj zemlji, u kontaktu su sa ambasadom Srbije i za njih su stalno otvorene telefonske linije ambasade.

Ambasador Lukić je rekao da će vanredno stanje trajati 30 dana i da će biti produžavano ukoliko za to bude potrebe.

- Vanredno stanje zapravo daje prava snagama bezbednosti, Nacionalne garde i pojedinim jedinicama vojske da mogu da zaustave i pretresaju  u situacijama gde ima osnovane sumnje na opasnost od terorističkih akcija, a u nekim mestima mogu biti preduzete i mere ograničenja kretanja, sve radi bezbednosti - ukazao je ambašador Lukić.

On je objasnio da su na ulicama već bile primetne pojačane policijske snage, a da je vanredno stanje uvedeno radi njihovog efikasnijeg delovanja.

Uputstva MSP: Ne idite u pustinju

Reuters/Z.S
Izleti u pustinje i planinske oblasti Tunisa rizični za turiste

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije upozorilo je turiste iz Srbije da izbegavaju putovanja u planinske i pustinjske oblasti ove zemlje, kao i da slede uputstva Vlade Tunisa.

- Trenutno, tuniski nadležni organi ne uvode mere ograničenja kretanja u području glavnih turističkih destinacija, ali preporučuju mere pojačanog opreza - navodi se u saopštenju i dodaje da je neophodno pažljivo pratiti zvanična saopštenja tuniske vlade.

- Državljani Srbije koje se trenutno nalaze u Tunisu trebalo bi da slede uputstva koja budu davali tuniski bezbednosni organi. Potrebno je izbegavati putovanja u planinske oblasti blizu alžirske granice, usled mogućih oružanih sukoba. Van glavnih saobraćajnica, preporučuje se posebna pažnja, jer je moguće pojačano prisustvo vojske i policije - upozorava MSP.

- Na jugu Tunisa i u pustinjskim delovima ne preporučuju se organizovani turistički izleti. U večernjim časovima potrebno je izbegavati turističke izlete iz bezbednosnih razloga - ističe se u saopštenju Ministarstva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online