Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 29.07.2015.
15:30
Blic A

Nemačka besni i oštro upozorava Francusku

"Francuska je dužna da obezbedi slobodan protok robe iz Evropske Unije (EU)" upozorio je nemački ministar poljoprivrede Kristijan Šmit.

Reuters/F.B.
Iz Berlina protestvuju zbog blokada u Francuskoj

Šmit se oglasio povodom blokada u pograničnom pojasu koje su organizovali francuski poljoprivrednici u poslednjih nekoliko dana.

Berlin je još jednom podigao ton u vezi sa protestom francuskih poljoprivrednika, prenosi AFP.

Pošto je uputio protesnu notu francuskoj vladi zbog donetih mera za zaštitu francuskih mlekara, uključujući minimalnu cenu mleka od 34 centa po litru, Šmit je ovog puta upozorio Francusku da mora da osigura slobodan protok robe iz EU.

- Mi smo zajedničko tržište, i to se mora poštovati - izjavio je on za radio Dojčland.

Evropska komisija je takođe juče zatražila od Francuske slobodan protok robe koja je poslednjih dana zaustavljena na granici, posebno sa Nemačkom, posle akcije francuskih poljoprivrednika koji su blokirili sve važnije saobraćajnice nezadovoljni niskom cenom mleka i mesa.


Šmit je podvukao da Francuska izvozi više poljoprivrednih proizvoda nego što ih uvozi. "Nije mi poznato da francuski izvoznici sprečavaju izvoz, pa prema tome ne bi trebalo da sprečavaju ni uvoz", dodao je nemački ministar.

On je takođe kritikovao mere francuske vlade "kupujte domaće". "To su stvari koje nisu u skladu sa zajedničkim tržištem, niti su u duhu zajedničkog tržišta. Francuski poljoprivrednici pre svega treba da se preispituju zašto nisu konkuretni u pojednim sektorima", istako je Šmit.

Inače, posle uvedenog ruskog embarga pre godinu dana na uvoz hrane iz EU, evropsko tržište je preplavljeno poljoprivrednim proizvodima, zbog čega su cene mleka, mlečnih proizvoda i mesa pale.

Francuski stočari i mlekari već nedeljama štrajkuju zbog niskih otkupnih cena koje ne mogu da im pokriju troškove prozvodnje.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.07.2015. 15:41
eU je produzetak 4-rajha....Nista drugo ! Postavlja se hipoteza : ako je eU aktivan i ziv blok..." jer to znaci da je hitler ziv il da je u punom toku " njegov povratak"...i dalje...." ako je eU dobije nuklearnu ravnotezu u atomskom naoruzanju i postane atomska sila " Sta onda'....ustvari tu su bolesni jenki !........bilo kako bilo svi znakovi idu ka tome da se hitler il njegova filozofija...aktivno vraca i to svesno il nesvesno kako god bilo.......Nepozeljene rasse bice opet prve koji zarad neke nove svetske slike moraju biti isstrebljeni...." Zarad te njihove "super-rasse"........A ko je ta rassa da moze sebe da uzdigne nad svijim drugima...Tacno......O !
Sreda 29.07.2015. 15:43
eU je produzetak 4-rajha....Nista drugo ! Postavlja se hipoteza : ako je eU aktivan i ziv blok..." jer to znaci da je hitler ziv il da je u punom toku " njegov povratak"...i dalje...." ako je eU dobije nuklearnu ravnotezu u atomskom naoruzanju i postane atomska sila " Sta onda'....ustvari tu su bolesni jenki !........bilo kako bilo svi znakovi idu ka tome da se hitler il njegova filozofija...aktivno vraca i to svesno il nesvesno kako god bilo.......Nepozeljene rasse bice opet prve koji zarad neke nove svetske slike moraju biti isstrebljeni...." Zarad te njihove "super-rasse"........A ko je ta rassa da moze sebe da uzdigne nad svijim drugima...Tacno......Ona sa najsmrtonosnijim oruzijem !!! Zato Nas SveSrbski Balkan Mora da se spoji i granici sa Mocnom Russijom...Nasom Majkom Jedinoj+
Sreda 29.07.2015. 15:48
Dosta nisko-plitnih-umova zvanih krivomozgica...zutih miseva i pacova raznoraznih drugih bubasvaba i muva koji se skupljaju na govvnima i uzivaju se valjati ko crv u baljegi.........ko ste vi da nerazumijete realnost koja se munjevito razvija....nemate dovoljno pameti, no ste 5 okt...se dobro possrali i sopstvenu matter jako izjjebbbbali.....prpalitet sljam koji ispliva tog prokletog dana je kriv za sve sta se trenutno desava...nezaposljenost-beda-rana smrt i bez nade za bolje sjutra...izliv mozzgova da rade za neprijatelja.....misevi zzuti idite u vase rupe da vas mrak ne pojede sljam, iz dubine pakla vratite se tamo okle ste dosli...sisli sa krila djavola
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online