Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.07.2015.
17:29
blic.rs A

Vezali ga za krst i zaklali: Albanci ubili Italijana zbog devojke

Albanac Ilji Meta (20) je uz pomoć prijatelja Marja Meme (19) zaklao sedamnaestogodišnjeg Italijana Ismaelea Lulija usred šume u okolini Pezara. Iljina devojka Ambera Salidži (19), poreklom iz Makedonije viđala se i sa Ismaeleom, što je i bio povod za ovaj stravičan zločin.

Reuters
Tragedija koja je potresla Italiju: Krvavi obračun Albanaca sa italijanskim tinejdžerom

Kako navode italijanski mediji, upravo je tinejdžerka iz Makedonije odigrala ključnu ulogu u ovom zločinu. Naime, sa Amberinog telefona stigla je SMS poruka žrtvi, u kojoj je pisalo: "Dođi, želim da te vidim".

Meta i Meme pozvali su ga da pođe sa njima, što je nesrećni mladić i učinio. Meta je vozio majčin auto i sva trojica su krenula ka obali reke koja protiče kroz šumu. Zaustavili su se u blizini jedne crkvice, gde je Luli dobio udarac u glavu od kojeg se onesvestio, a pošto je bio krupniji od dvojice mladih Albanaca, Meta ga je vezao lepljivom trakom za gvozdeni krst i zalepio mu komad trake na usta.  

Tu je Luliju prerezao grlo nožem dugim 18 centimetara, nakon čega su se Meta i Meme okupali u reci da bi ubica sprao krv. Policija je kasnije pronašla nož, kao i Lulijev mobilni telefon sa kojeg su njegovoj majci i devojci poslate poruke iste sadržine: "Ne tražite me, menjam život, idem u Milano". Cilj je bio da se time uspori potraga za Lulijem.

Otkriveno je da joj je ubica Meta ranije svojoj devojci Amberi poslao poruku na albanskom "Ubiću ga", koju su pratile pogrdne reči na njen račun. Ipak, Ambera i nakon svega, tvrdi da i dalje voli ubicu, i da će ga čekati, pri čemu nije ni osudila to što je zbog nje zaklao srednjoškolca.

- Umorna sam od sakrivanja. Ako možete, javite mom Iljiju da ću ga čekati celog života i da ću ga uvek voleti - vikala je Ambera sa balkona novinaru "Korijere dela sera" koji je došao ispred zgrade u industrijskoj zoni Lunano u kojoj žive albanske i marokanske porodice.

Ona nije prisustvovala sahrani Lulija sa kojim tvrdi da nije ništa imala, iako su viđani u obližnjem gradu Urbinu.

Karabinjeri su ubicu lokalizovali uz pomoć mobilnog telefona koji je ubica palio i gasio.

- Mnogi mladi ne znaju da žive bez upaljenog telefona. Sreća po nas - rekao je Antonio Someze, komandant karabinjera u Pezaru.

Vera Meme, majka saučesnika ubice za kojeg je utvrđeno da nije bio na mestu zločina u trenutku ubistva, već je čekao u blizini, izjavila je za italijanske medije da se njen brat u Albaniji ubio "od sramote". Ubica Meta je preuzeo svu krivicu za zločin na sebe, ali je naveo da mu je Meme pomagao pri vezivanju žrtve.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online