Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 31.07.2015.
06:45
N. Popović - Vesti A

Rušenje mita o genocidu u Srebrenici (2): Haranga počela 2011. godine

Medijska haranga u Nemačkoj i Švajcarskoj protiv Dorina, pa i Priskila, kao njegovog izdavača počela je 2011. kada je na Sajmu knjigu u Lajpcigu i zvanično predstavljena knjiga "Srebrenica - kako se zaista zbilo" .

Vesti
Pomoć prijatelju: Peter Priskil

- Tada je švajcarski dnevnik "Tages Ancajger", a ja ga zovem "Tages Ligner" (dnevni lažov, op. a.) objavio jedan pamflet i faktički pustio javnu poternicu za "negatorom genocida Alesandrom Dorinom". Bilo je pokušaja da nam te godine i zabrane promociju knjige u Lajpcigu, ali to ipak nije uspelo. Ono što je zaista šokantno jeste činjenica da je "Tages Ancajger" nekoliko dana pre hapšenja Dorina objavio o njemu potpuno isti tekst iz 2011, čime su očigledno, na neki način, najavili ono što će uslediti nakon par dana. Koliko se temeljito radi na ovom slučaju govori i podatak da je nakon hapšenja ugašen čak i Dorinov profil na Fejsbuku gde je imao više hiljada prijatelja - kaže Priskil.

Rušenje mita o genocidu u Srbrenici:

1. Dorinu "pakuju" drogu zbog Srebrenice

On smatra da je mit o genocidu o Srebrenici na neki način "kamen temeljac" imperijalne politike Zapada, posebno SAD.

Novinari denuncijanti

- Među švajcarskim novinarima, a ja ih radije zovem denuncijantima koji su se posebno istakli u harangi protiv Aleksandra Dorina, ističu se imena Daniela Fopa, Stefana Israela i Kristiana Menša koji su svojim su tekstovima u "Tages Ancajgeru" (TAZ) i "Bazler Cajtungu" pripremili teren za ono sto se Dorinu sada dešava - izričit je Peter Priskil.
 

- Nesprečavanje tog zločina poslužilo je kasnije za vojne intervencije i bombardovanje suverenih država, od Srbije do Avganistana Iraka i Libije... sve pod izgovorom "u Srebrenici smo zakazalli, ali na drugim mestima nećemo". Mnoge laži kao izgovor za agresiju na države Bliskog istoka, Afrike i Azije u međuvremenu su pale, ali mit o srebreničkom genocidu i dalje se uporno održava - tvrdi Peter Priskil.

Protestno pismo ministarki

Peter Preskil apeluje na sve kojima je stalo do istine i koji se protive hapšenju Dorina i postupku koji protiv njega vode švajcarske vasti, da se protestnim pismima obrate Simoneti Somaruga, švajcarskoj ministrici pravde na adresu: Eidgenoešisćes Justiz - und Polizeidepartment, Bundeshaus Wjest, CH - 3003 Bern.

POVEZANE VESTI

Petak 31.07.2015. 09:07
To da li je u Srebrenici bilo genocida ili ne i da li je ta knjiga sa veoma skromnim tiražom i još skromnijom prodajom prilično skromno načitanoj publici, nema nikakve veze sa njegovom optužnicom. Pisac je iza rešetaka, ali kniga nije zabranjena i dan danas može da je kupi ko hoće, a to valjda dovoljno govori...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online